Image default
Κόσμος

Ο Ερντογάν ζήτησε από την ΕΕ ακόμη 3.3 δισ για τους πρόσφυγες

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την ΕΕ κατά τη διάκρεια της συνάντησής του με του Ζ.Κ.Γιουνκέρ και τον Ντ.Τουσκ στην Βάρνα της Βουλγαρίας την εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ που προβλέπει η Συμφωνία για το προσφυγικό καθώς και την απελευθέρωση της βίζα για τους τούρκους πολίτες.

«Μετά από τόσες δεκαετίες είμαστε ακόμα υποψήφια χώρα θα θέλαμε πιο γρήγορες εξελίξεις στις συναντήσεις μας με την Ε.Ε. Σήμερα συζητήσαμε τα απαραίτητα βήματα για να βελτιώσουμε τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Τουρκία ζήτησε από την Ε Ε την επέκταση της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ αναφορικά με την Κύπρο ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι παρέδωσε επίσημο έγγραφο με τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκόμενων σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει λεπτομερώς.

 

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Στο σκαμνί η Τουρκία από τους Ρώσους για αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων

technical

ΗΠΑ : Ψηφίστηκε νόμος για την οπλοκατοχή ορισμένων εκπαιδευτικών στην Φλόριντα

Ρωσία: Πρώτα κατέστρεψαν τους αγρότες με τις κυρώσεις και τώρα κατάσχουν τις αποζημιώσεις τους από την ΕΕ λόγω χρεών!

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy