Image default
Εγκληματικότητα

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον 62χρονο πρώην αστυνομικό παιδοκτόνο

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον 62χρονο πρώην αστυνομικό που σκότωσε την 6χρονη Στέλλα και στην συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμάκι τις στα σκουπίδια, τον Απρίλιο του 2018.

Η απόφαση για τα όσα τράβηξε η 6χρονη Στέλλα στα χέρια του παιδοκτόνου ήταν ομόφωνη. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού και κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Απέρριψε κατά πλειοψηφία 6-1 το αίτημα για αναγνώριση των ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, Ματθαίος Μάκου, με μία σύντομη και εμπεριστατωμένη αγόρευση ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος.

«Όπως φάνηκε στην αρχή κι εγώ αμφιταλαντεύτηκα για την ύπαρξη μειωμένου καταλογισμού. Αποδέχοχαι οτι έχει κάποια μορφή προβλήματος, κατάθλιψη. Αντιλήφθηκα από όσα είπε εδώ, οτι κράταγε το κορίτσι σε απόσταση αναπνοής, όταν του κραταγε το στόμα και τη μύτη. Δε θέλω να πάει αλλού η σκέψη μου… Θα μείνω σε αυτά που λέει. Δεν θα επαναλάβω τα εμφανη. Ό,τι προβλημα και να είχε, μου εκανε εντυπωση ψυχραιμία του μετά και ότι αφιέρωσε στην απολογία του ένα λεπτό στο κοριτσάκι του και δέκα λεπτά στα χρήματα.Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχοραγούσε σχεδόν μαλγουλο με μάγουλο. Δεν δέχομαι ότι δεν του πέρασε από το μυαλό, οτι θα πέθανε.

Δεν μπορεί 3-4 λεπτα να κοίταζε το σπίτι και να γύρναγε εδώ κι εκεί.

Θεωρώ οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε.Τρελός δεν είναι, είναι συμφεροντολόγος. Έχει κάποια μορφή προβλήματος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για μία από χειρότερες περιπτώσεις. Τι να πω τον καταλαβαίνω να κάνει δύο απόπειρες αλλά τον βλέπω ακόμα εδώ. Ζητάω την ενοχή του όπως κατηγορείται» τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευση του.


Σάλο έχουν προκαλέσει τα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθηνας στην υπόθεση της δολοφονίας της 6χρονης Στέλλα στο σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα τον Απρίλιο του 2017 από τον ίδιο τον πατέρα της, τον 62χρονο συνταξιούχο αστυνομικό Ιωάννη Εικοσπεντάκη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το μικρό κορίτσι που αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα, πέθανε από ασφυξία. Ο πατέρας της ήταν εκείνος που της στέρησε τη ζωή, κλείνοντας το στόμα και την μύτη της. Στην συνέχεια, πέταξε το σώμα της κόρης του σε κάδο απορριμάτων της γειτονιάς του, αφού πρώτα το τύλιξε σε σακούλες σκουπιδιών.

«Κατά λάθος έγινε, ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε γιατί δεν ήθελε να την κάνω μπάνιο. Την πήρα αγκαλιά και της έκλεισα το στόμα για να μην ξυπνήσει τον γιο μου… Χωρίς να το καταλάβω το παιδί έχασε την αναπνοή του… Μετά θόλωσα…». 

«Θόλωσε το μυαλό μου»

Αποφεύγοντας να αναφέρει το όνομα της κόρης του, ο κατηγορούμενος είπε σήμερα ξεκινώντας την απολογία του στο δικαστήριο: «Είμαι κρατούμενος 11 μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών. Υπηρέτησα 29 χρόνια στην Αστυνομία. Έχω πάρει επαίνους από την  υπηρεσία μου. Την συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η συζυγος μου. Μου ζήτησε να την κάνω μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο (σ.σ. τον δίδυμο αδελφό της 6χρονης) και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χερια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θολωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη και από την συζυγό μου και από την κοινωνία».

«Έπεσα από τα σύννεφα κύριε κατηγορούμενε» είπε ο εισαγγελέας 

Στη συνέχεια, ο 62χρονος «αφιέρωσε» το υπόλοιπο μέρος της απολογίας του στο θέμα των κοινών τραπεζικών λογαριασμών με τη συζύγό του και στον εάν της συμπαραστάθηκε οικονομικά ή όχι, μετά τη δολοφονία της κόρης τους.

«Έπεσα από τα σύννεφα κύριε κατηγορούμενε. Συνέχεια για τα λεφτά μιλάτε στην απολογία σας. Μόνο 1 με 2 λεπτά αναφερθήκατε στην κόρη σας…», είπε ο εισαγγελέας της έδρας κ. Ματθαίος Μάκος, απευθυνόμενος στον 62χρονο. «Εγώ τα αγαπάω τα παιδιά, όπου μπορούσα να τα βοηθήσω τα βοήθησα» απάντησε εκείνος.

Εισαγγελέας: Ήταν τόσο σημαντικό για σας να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Γιατί να μην ξυπνήσει;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον ξυπνήσω ..

Εισαγγελέας: Δεν σκεφτήκατε ότι το παιδί σας έσκαγε όταν της κλείνατε το στόμα;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν το αντιλήφθηκα. Κοίταζα να δω αν ο γιος μου ξύπνησε μέσα στη φασαρία…

Εισαγγελέας: Γιατί να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Μήπως τον αγαπάτε λίγο παραπάνω;

Κατηγορούμενος: Όχι….

Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο το 166;

Κατηγορούμενος: Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα. Το παιδί σταμάτησε να κινείται και το άφησα στο καναπέ…Το κράτησα 3 με 4 λεπτά… Μετά το άφησα στον καναπέ. Του έκανα μαλάξεις για να το συνεφέρω αλλά δεν τα κατάφερα.

Εισαγγελέας: Αφού την αφήσατε στον καναπέ τι κάνατε;

Κατηγορούμενος: Την έβαλα σε μια σακούλα … σε σακούλες και την πέταξα…

Εισαγγελέας: Δε μου αρέσει η λέξη την «πέταξα»; Για το παιδί σας μιλάτε …

Πρόεδρος: Δεν καταλάβατε ότι το παιδί σας αντιστεκόταν;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν το κατάλαβα …

Πρόεδρος: Αφήσατε την σορό της στον κάδο και μετά τι κάνετε;

Κατηγορούμενος: Ανακάτεψα το σπίτι για να φανεί σαν διάρρηξη και μετά με πήρε ο ύπνος…

«Προσπάθησα να αυτοκτονήσω»

Ο κατηγορούμενος πάντως δεν κατάφερε να πείσει τον εισαγγελέα της έδρας, ότι ο πνιγμός της κόρης του ήταν «ατύχημα». Ο εισαγγελέας έπειτα από σειρά ερωτήσεων που υπέβαλλε στον 62χρονο – χωρίς εκείνος να είναι σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια – αναφώνησε: «κύριε κατηγορούμενε μας κοροϊδεύετε;».

Ο συνταξιούχος αστυνομικός υποστήριξε ακόμη στην απολογία του, ότι στήριξε την σύζυγό του οικονομικά και ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει χρήματα από τον κοινό τους λογαριασμό, την ημέρα της κηδείας της μικρής Στέλλας (!), διότι φοβήθηκε πως η μητέρα των παιδιών του θα τον …προλάβαινε. «Της άφησα 20.000 μετρητά. Ήθελα να την βοηθήσω για το παιδάκι μου, το μικρό» είπε.

«Δεν ήθελα να κάνω κακό στο παιδί μου, στις φυλακές αποπειράθηκα δυο φορές να αυτοκτονήσω» υποστήριξε. Κλείνοντας την απολογία του ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ είχε πάρει χάπια και είχε καταναλώσει κρασί.

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης ο 62χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού και μέσω των συνηγόρων του προέβαλλε τον ισχυρισμό του μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής ασθένειας

«Δεν της άξιζαν τα σκουπίδια, θέλω να τιμωρηθεί»

«Δεν υπάρχει συγνώμη» ήταν η απάντηση της μητέρας της μικρής Στέλλας, Καλλιόπης Αλιφραγκή, η οποία ξέσπασε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο ακροατήριο.

Με δάκρυα στα μάτια και δείχνοντας μια φωτογραφία της κόρης της, η κυρία Αλιφραγκή απευθυνόμενη πρώτα στο δικαστήριο και μετά στον συζύγό της είπε: «Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του… Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια».

Στη συνέχεια, η ίδια γύρισε προς το εδώλιο όπου κάθεται ο συζύγος της και καθ’ ομολογίαν παιδοκτόνος για να του πει: «Κοίταξε την δεν ήταν για τα σκουπίδια το παιδί μου, δεν της άξιζε… Παιδί μου, παιδί μου…».

Τότε, ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε λυγμούς κρατώντας το πρόσωπό του με τα χέρια του, χωρίς όμως να γυρίσει να κοιτάξει την φωτογραφία του παιδιού του. «Σήκωσε τα μάτια σου, κοίταξε την …», του φώναξε από το ακροατήριο ο θείος του αδικοχαμένης Στέλλας, αδελφός της μητέρας της.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο 

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, όταν το σώμα της μικρής είχε βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων μέσα σε πλαστικές σακούλες, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα.

Αρχικά ο 62χρονος είχε δηλώσει εξαφάνιση της 6χρονης κόρης του, υποστηρίζοντας ότι άγνωστοι είχαν εισβάλλει στο σπίτι τους και την απήγαγαν, κλέβοντας μάλιστα και χρυσαφικά.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο συνταξιούχος αστυνομικός ομολόγησε ότι ο ίδιος είχε βάλει τέλος στη ζωή της κόρης του, η οποία, όπως είπε, είχε αντιδράσει όταν εκείνος ήθελε να την κάνει μπάνιο.

Την ημέρα της δολοφονίας η μητέρα ήταν στο χειρουργείο 

Την ημέρα εκείνη η μητέρα της 6χρονης ήταν στο νοσοκομείο – είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση – και όπως είπε σήμερα στο δικαστήριο σε επικοινωνία που είχε με τον συζυγό της, εκείνος της είπε ότι άγνωστοι πήραν το παιδί από το κρεβάτι του.  «Μου είπε: “μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλίτσα”. Πήγα στο σπίτι, βρήκα ένα χάος και το παιδί μου έλειπε. Έψαχνα να βρω ποιος ήταν ο λόγος να κλέψουν ένα παιδάκι», ανέφερε η μητέρα της μικρής.

Η ίδια τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή (αγχολυτικά και αντιψυχωσικά, όπως κατέθεσε αργότερα πραγματογνώμονας ψυχίατρος) λόγω άγχους, τα οποία  «του δημιουργούσαν καταστολή».

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να ήταν ένα ατύχημα;

Κ. Αλιφραγκή: Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να βρω αιτία. Αυτό το γιατί θα με βασανίζει για πάντα. Θα το δεχόμουν ότι ήταν ατύχημα αν φώναζε βοήθεια. Όχι αυτό που έκανε μετά … Και το αποκορύφωμα ήταν τα σκουπίδια. Δεν θέλω να το πιστέψω…

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της μικρής Στέλλας, αναφέρθηκε όμως και στον γιο της, στον δίδυμο αδελφός της 6χρονης, ο οποίος της εκμυστηρεύτηκε πως «η Στελλίτσα  ήταν στο διπλανό κρεβατάκι και της κράταγε το χεράκι για να μην φοβάται».  «Πιστεύω», είπε η μητέρα της 6χρονης «ότι εκείνη την ώρα η κόρη μου είχε φύγει και ότι την είχε βάλει στο κρεβάτι για να κοιμηθεί ο Μάριος και να κάνει όλα τα άλλα. Είμαι σίγουρη ότι όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο το παιδί  είχε φύγει…».

«Μιλά στην αδερφή του αλλά δεν απαντά»

Σήμερα, η μητέρα της αδικοχαμένης Στέλλας, ζει πλέον μόνιμα στη Σαντορίνη μαζί με το γιο της, ο οποίος όπως ανέφερε «ξέρει τα πάντα, πηγαίνει λουλούδια και παιχνίδια στην αδελφή του, της μιλάει, αλλά εκείνη δεν απαντά…».

Η χαροκαμένη μάνα αναφέρθηκε όμως και σε ένα άλλο περιστατικό που πραγματικά προκάλεσε σοκ σε όσους βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. Όπως κατέθεσε, την ημέρα της κηδείας της μικρής Στέλλας, ο σύζυγος της κρατούμενος στη ΓΑΔΑ έκανε μεταφορά χρημάτων από τον κοινό τους λογαριασμό, αφήνοντας της ένα μικρό ποσό. «Εγώ έψαχνα να κάνω την κηδεία της Στέλλας και αυτός ήθελε να κατοχυρωθεί μην του πάρω τα χρήματα, εγώ αυτό θα έκανα εκείνη την ημέρα…», είπε.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε στο ακροατήριο και η κατάθεση του αστυνομικού, που συμμετείχε στην εξιχνίαση του εγκλήματος, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια είπε: «Έχω δει δεκάδες πτώματα, η σκηνή που ανοίξαμε τον κάδο και έβγαλα μια σακούλα από την οποία μέσα είδα ένα παιδί σαν να κοιμάται, εμένα  έχει στιγματίσει…».

Πλέον αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής η μη του κατηγορουμένου και στη συνέχεια η απόφαση του δικαστηρίου.

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Όλα είναι ελεύθερα στο Πριγκιπάτο της Μυκόνου

technical

Θεσσαλονίκη 2016 : Δηλώθηκαν 12.201 ληστείες και διαρρήξεις

technical

Σε συναγερμό η αστυνομία στα Ιωάννινα:Ρουμάνος έκλεψε χαροφύλακα με 10.000 ευρώ από επιχειρηματία!

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy