Image default
Κόσμος

ΗΠΑ : συνελλήφθησε ζευγάρι που κρατούσε αιχμάλωτα τα 13 παιδιά του

Δεκατρία αδέλφια, ηλικίας μεταξύ των 2 και 29 ετών, διασώθηκαν από αστυνομικούς που τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση. Συγκεκριμένα βρέθηκαν δεμένοι με αλυσίδες, μέσα στη βρομιά, στα όρια της λιμοκτονίας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.

Οι γονείς συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν κι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν όταν ένα από τα θύματα, ένα κορίτσι 17 ετών, που ξέφυγε από το σπίτι, στην πόλη Πέρις, δυο ώρες με το αυτοκίνητο νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες.

Η νεαρή τηλεφώνησε στον αριθμό άμεσης βοήθειας 911 με ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα 12 πρόσωπα, που αρχικά πίστευαν ότι όλα τους ήταν μικρά παιδιά, αλυσοδεμένα σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι. «Έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι τα επτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες».

«Τα θύματα έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Το κορίτσι που ειδοποίησε τις αρχές –αστυνομικοί είπαν ότι αρχικά νόμιζαν πως ήταν περίπου 10 χρονών– κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει τις διωκτικές αρχές την Κυριακή.

Οι γονείς των θυμάτων, ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών, και η Λουίζα Άννα Τέρπιν, 49 ετών, συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια και διότι έθεσαν τη ζωή παιδιών σε κίνδυνο.

Η χρηματική εγγύηση που ορίστηκε ότι θα πρέπει να καταβληθεί για την προσωρινή αποφυλάκισή τους ορίστηκε στα 9 εκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε η αστυνομία.

Τα έξι από τα παιδιά είναι ανήλικα. Τα υπόλοιπα επτά άνω των 18. Αφηγήθηκαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.

Η αστυνομία τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι δεν είναι σαφές γιατί οι γονείς κρατούσαν τα παιδιά τους σε κατάσταση αιχμαλωσίας.

Ένας γείτονας που απάντησε στο τηλέφωνο τη Δευτέρα σημείωσε ότι η γειτονιά όπου βρίσκεται το σπίτι είναι νεόδμητη. Είπε πως δεν γνώριζε την οικογένεια Τέρπιν, και πως δεν είχε παρατηρήσει τίποτε ασυνήθιστο στη γειτονιά.

Η συνοικία αποτελείται από μονοκατοικίες, συνήθως ενός επιπέδου.

Οι γονείς αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστή την Πέμπτη.

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Το Πεκίνο δείχνει ανήσυχο με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί για τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ

Πως οι Αμερικανοί,ακύρωσαν την πρόθεση της κυβέρνησης Καραμανλή,για την αγορά των καλύτερων αεροπυροσβεστικών αεροσκαφών στον κόσμο,των ρωσικών Beriev 200

technical

Απεβίωσε ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά του κόσμου

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy