Image default
Κόσμος

Μεξικό : Βίαιες συγκρούσεις στο Ακαπούλκο και στο Λος Κάμπος με 18 νεκρούς

 

Βίαια επεισόδια έχουν ξεσπάσει από το Σαββατοκύριακο σε Ακαπούλκο και στο Λος Κάμπος, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, συνολικά 18 άτομα.

 

Στο Ακαπούλκο (Πολιτεία Γκερέρο, νότια), μέλη μιας ένοπλης ομάδας «αυτοάμυνας» επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής εναντίον κατοίκων του χωριού Λα Κονσεψιόν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μια γιορτή.

 

Στην επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο αρμόδιο για τη δημόσια ασφάλεια στην Πολιτεία, τον Ρομπέρτο Άλβαρες Ερέδια. Τα μέλη της ομάδας αυτής επιτέθηκαν κατόπιν εναντίον ανδρών του στρατού και της αστυνομίας που έσπευσαν στο χωριό, αλλά απωθήθηκαν και τρεις από τους ενόπλους σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Ερέδια.

 

Η επιχείρηση των σωμάτων ασφαλείας είχε αποτέλεσμα να συλληφθούν άλλοι 30 από τους αυτόκλητους «φύλακες της κοινότητας» και ο ηγέτης τους, ο Μάρκο Αντόνιο Σουαστέγι Μουνιός, και να κατασχεθούν 580 δόσεις κάνναβης και επτά όπλα, δήλωσε ο εισαγγελέας της Πολιτείας, ο Χαβιέρ Ολέα.

 

Το βράδυ του Σαββάτου, σε ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε πληρωμένους εκτελεστές και μεξικανούς Πεζοναύτες, σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι στο Σαν Χοσέ δελ Κάμπο (Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, βορειοδυτικά), σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία.

 

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι στρατιωτικοί που περιπολούσαν δέχθηκαν πυρά από επτά ένοπλους που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας. Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών σε έναν αυτοκινητόδρομο προς την πόλη Κάμπο Σαν Λούκας.

 

Οι στρατιωτικοί κατάσχεσαν επτά όπλα, πυρομαχικά και δύο αυτοκίνητα με πινακίδες της Καλιφόρνιας (νοτιοδυτικές ΗΠΑ), το ένα από τα οποία είχε δηλωθεί πως εκλάπη στην Τιχουάνα, στα σύνορα.

 

Η Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, μια περιοχή όπου παραθερίζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, Αμερικανοί, Καναδοί και Ευρωπαίοι, βιώνει τους τελευταίους μήνες ένα εντεινόμενο κύμα βίας που συνδέεται με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

 

Την Τρίτη, μια πενταμελής οικογένεια έγινε στόχος μιας εφόδου ενόπλων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο γονείς και να τραυματιστούν τα τρία παιδιά.

 

 

ΠΗΓΗ:  pronews.gr

Related posts

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν αντιπυραυλικό σύστημα στη Νότιο Κορέα

technical

Ερντογάν: Τρίτος στις δημοσκοπήσεις – Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος;

Η φρεγάτα «Ύδρα» εκτέλεσε συνεκπαίδευση τύπου PASSEX (Passing Exercise) με το πλοίο INS «Bat Yam» του Ισραηλινού Ναυτικού

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy