Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 18 χρόνια φυλάκισης καταδεικάστηκε ο 70χρονος από τον Βόλο που βίαζε την 7χρονη εγγονή του

Ποινή κάθειρξης δεκαοχτώ ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας στον 70χρονο Βολιώτη που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη εγγονή του.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο του 2016, όταν το εφτάχρονο παιδί ξέσπασε και εξομολογήθηκε στην οικογένειά του τον εφιάλτη που βίωνε.

Άμεσα έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα. Ο 70χρονος κλήθηκε σε απολογία στην ανακρίτρια Βόλου τον περασμένο Μάρτιο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 70χρονο, ούτε αυτό του έντιμου πρότερου βίου, ούτε αυτό της ειλικρινούς μετάνοιας στις φυλακές.

Ομόφωνα ανακοίνωσε την απόφασή του μην αναγνωρίζοντας στον καταδικασθέντα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος για διάπραξη και άλλων εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων.

Το κοριτσάκι είχε αρχίσει να φοβάται τον παππού όταν τελικά έφτασε η στιγμή της εξομολόγησης.

Το εκδήλωνε αυτό με διάφορες συμπεριφορές όταν η οικογένεια επρόκειτο να τον επισκεφτεί. Υποψίες ότι κάτι κακό μπορεί να είχε συμβεί «φούντωναν», όμως κανένας δεν θα περίμενε ποτέ τα όσα σοκαριστικά αποκαλύφτηκαν στη συνέχεια.

Αθώος υποστήριξε πάντως ότι είναι απολογούμενος στο δικαστήριο ο καταδικασθείς, ο οποίος κατηγόρησε τον γιο του και την οικογένειά του ότι ψευδή αυτά που ισχυρίζονται στο Κακουργιοδικείο, και ότι έχουν στήσει σκευωρία σε βάρος του λόγω οικογενειακών διαφορών.

«Επί σκοπό ισχυρίζονται όλα αυτά τα συκοφαντικά, για να μου πάρουν την περιουσία μου», φέρεται να δήλωσε στο Μικτό Ορκωτό ο 70χρονος, ο οποίος ήταν ανυποχώρητος από τη θέση του αυτή, και συνέχισε να δηλώνει αθώος όπως έκανε από την πρώτη στιγμή που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα, η μητέρα της επτάχρονης και νύφη του καταδικασθέντα, εξεταζόμενη ως μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο όλο το μαρτύριο που βιώνει η οικογένεια από τη στιγμή που ξεσκεπάστηκαν οι εγκληματικές πράξεις.

«Ήρθε τότε και ομολόγησε, και πρότεινε να μας δώσει κάποιο χρηματικό ποσό», είπε η μητέρα της ανήλικης, η οποία αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει η οικογένεια να ξαναέρθει η ισορροπία στο σπίτι, να υπάρξει ηρεμία.

Η εξέταση της ανήλικης κρίθηκε από το δικαστήριο ακριβής σε όλα της τα σημεία. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο 70χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

 

Πηγή: taxydromos.gr

Related posts

Εξώδικο-βόμβα 30 Τρικαλινών:”Ταμήλο και λοιποί συνένοχοι τροϊκανόδουλοι φίλοι σου-Ούτε σας σεβόμαστε, ούτε σας φοβόμαστε-Είστε εχθροί και δολοφόνοι του Ελληνικού λαού”!

ExnetΗellas

Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε ηλεκτρικό σταθμό τρένου στα Κάτω Πατήσια

Η Ελλάδα προτίμησε προηγμένο σκάφος ειδικών δυνάμεων αντί για τις αμερικανικές “μαούνες”

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy