Image default
Κόσμος

Τέξας : Νεκρός βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ο 26χρονος που άνοιξε πυρ μέσα στην εκκλησία

Ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα και εφοδιασμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι και αλεξίσφαιρο γιλέκο, άνοιξε πυρ την Κυριακή μέσα σε μια εκκλησία στο Τέξας κατά τη διάρκεια λειτουργίας, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20, στη χειρότερη σφαγή αυτού του είδους που έχει διαπραχθεί ποτέ στην Πολιτεία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της.

 

Η νέα σφαγή καταγράφηκε μόλις πέντε εβδομάδες έπειτα από εκείνη στο Λας Βέγκας, που είχε 58 νεκρούς—την πιο πολύνεκρη στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία—κι αναζωπυρώνει για άλλη μια φορά τον διάλογο για το ζήτημα της οπλοκατοχής στη χώρα.

Περί τις 11:20 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα 19:20 ώρα Ελλάδας), ένας “άνδρας 20 έως 30 ετών”, “ντυμένος στα μαύρα”, εφοδιασμένος με τουφέκι εφόδου, μπήκε στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μιας αγροτικής κοινότητας στο Τέξας, και άνοιξε πυρ, όπως αναφέρουν οι τοπικές Αρχές.

 

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλι συνέχιζε να σκοτώνει τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία ώσπου ένας κάτοικος του έριξε με καραμπίνα. Ο δράστης άφησε να πέσει το τουφέκι του και τράπηκε σε φυγή. Βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές εάν αυτοκτόνησε ή εάν υπέκυψε στα τραύματά του από τα πυρά του κατοίκου που πυροβόλησε εναντίον του. Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν πολλά ακόμη όπλα.

Τα θύματά του ήταν από 5 ως 72 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι η 14χρονη κόρη του πάστορα της εκκλησίας, ανέφερε η οικογένεια του ιερωμένου σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο πάστορας απουσίαζε την ώρα που διαπράχθηκε η επίθεση.

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα του δράστη και λένε ότι τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, επρόκειτο για τον Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, έναν 26χρονο πρώην στρατιωτικό ο οποίος αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία αφού πέρασε από στρατοδικείο το 2014. Ο Κέλι ζούσε στην περιφέρεια του Σαν Αντόνιο, μια από τις μεγαλουπόλεις του Τέξας, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Σάδερλαντ Σπρινγκς.

Η σελίδα του Κέλι στο Facebook έχει διαγραφεί, αλλά αποθηκευμένες εικόνες από το προφίλ του σε αυτόν τον εικονίζουν να ποζάρει με δυο μικρά παιδιά. Άλλη μια φωτογραφία τον εικονίζει να κρατάει ένα τουφέκι εφόδου με τη λεζάντα “είναι μια κακιά σκύλα”, που έγραψε ο ίδιος, αναφερόμενος στο όπλο.

“Σε αυτό το στάδιο, έχουν χαθεί 26 ζωές. Δεν γνωρίζουμε εάν ο απολογισμός θα χειροτερέψει”, είπε σε δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται σε περιοδεία στην Ασία, έκανε από την πλευρά του λόγο για ένα “τρομακτικό” μακελειό. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ συνομίλησε νωρίτερα με τον κυβερνήτη Άμποτ.

Ο Τζεφ Φόρεστ, ένας 36χρονος βετεράνος του στρατού, το σπίτι του οποίου απέχει ένα τετράγωνο από την εκκλησία, αφηγήθηκε πως όταν άκουσε τον ήχο του ημιαυτόματου τουφεκιού, του ήρθαν μνήμες από τη θητεία του στους Πεζοναύτες. “Ήμουν στην αυλή, άκουσα 10 βολές και τ’ αυτιά μου άρχισαν να κουδουνίζουν”, είπε ο Φόρεστ. “Έπεσα κάτω και έμεινα κάτω”, πρόσθεσε.

Η Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών είναι μία από τις δύο εκκλησίες του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μιας κοινότητας με λιγότερους από 900 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του πληθυσμού του 2010. Το ισόγειο κτίριο της εκκλησίας, βαμμένο λευκό, έχει ένα μικρό κωδωνοστάσιο και μόνο μια είσοδο και έξοδο.

Την 1η Οκτωβρίου, στις ΗΠΑ σημειώθηκε το χειρότερο μακελειό με τη χρήση πυροβόλων όπλων στην ιστορία της χώρας, όταν ο Στίβεν Πάντοκ, ένας συνταξιούχος λογιστής 64 ετών, για άγνωστους λόγους άνοιξε πυρ από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι στο Λας Βέγκας αδιακρίτως εναντίον των 22.000 ανθρώπων που αποτελούσαν το κοινό σε μια συναυλία κάντρι, σκοτώνοντας 58 και τραυματίζοντας άλλους περίπου 550 ανθρώπους, πριν αυτοκτονήσει. Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη διαλευκάνει τα κίνητρά του, ούτε εάν είχε σχέση με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό.

Η σφαγή στο Τέξας δεν είναι η πρώτη που διαπράχθηκε μέσα σε έναν χώρο λατρείας στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούνιο του 2015 ο Ντίλαν Ρουφ, ένας άνδρας οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, σκότωσε εννιά πιστούς μέσα σε μια εκκλησία στο Τσάρλστον της Νότιας Καρολίνας, πόλη-σύμβολο του αγώνα των μαύρων εναντίον της σκλαβιάς. Του επιβλήθηκε η θανατική ποινή τον Ιανουάριο.

 

Πηγή:voicenews.gr

 

Related posts

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ: ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

technical

Πέθανε ο Μπαντ Σπένσερ

technical

Γαλλία: Σε ύψος ρεκόρ το χρέος, πάνω από 3% το έλλειμμα

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy