Image default
Κόσμος

Το ISIS ανέλαβε την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν

Το ISIS έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Μανχάταν, άλλωστε και ο ίδιος ο δράστης από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως είναι μαχητής του

Στην τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 15.

Σε ανάρτησή στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα Αλ Νάμπα που αποτελεί όργανο προπαγάνδας των ισλαμιστών αναφέρεται ότι ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ «είναι στρατιώτης του χαλιφάτου».

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από το πρακτορείο Reuters, στην ανάρτηση δεν παρατίθεται κάποιο στοιχείο για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό.

Στο φορτηγάκι με το οποίο ο Σαΐποφ παρέσυρε και σκότωσε 8 ποδηλάτες βρέθηκαν φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χειρόγραφο σημείωμα -γραμμένο στα αγγλικά- στο οποίο δήλωνε πως έκανε την επίθεση για λογαριασμό του ISIS.

Όταν ο Ουζμπέκος βγήκε από το φορτηγάκι φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τραυματισμένος στην κοιλιά από τα πυρά αστυνομικού που τον ακινητοποίησε λίγο μετά το μακελειό, ο 29χρονος τρομοκράτης ζήτησε να κρεμαστεί έξω από το δωμάτιο του η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η κίνησή του αυτή, μάλιστα, προκάλεσε την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ζήτησε εξοργισμένος να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Βέβαια να πούμε ότι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης όπου και διαπράχθηκε το φονικό, η θανατική ποινή έχει καταργηθεί και προβλέπονται μόνο τα ισόβια.

H τελευταία εκτέλεση έλαβε χώρα το 1963. Το 1995 ο τότε κυβερνήτης της πολιτείας George Pataki την επανέφερε αλλά κρίθηκε η απόφαση αυτή ενάντια στο πολιτειακό Σύνταγμα και τέθηκε εκ νέου σε «πάγωμα» το 2004.

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Ο Τσίπρας “τράβηξε” το αυτί Φίλη για Ελληνικό, “στα κάγκελα” ο ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη- Το παρασκήνιο

ΗΠΑ: Μπόνους έως και 500 δολ. από εργοδότες προς εργαζόμενους για να εμβολιαστούν

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών – Παλαιστινίων

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy