Image default
Κόσμος

Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσιγκτον για μυστική συνεργασία με τη Συρία

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η Μόσχα κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ για άμεση συνεργασία των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με το ISIS κάτι που πολλοί έτσι και αλλιώς υποψιάζονταν εδώ και χρόνια και την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί προχωρούν στην δημιουργία βάσης στις κουρδόφωνες περιοχές της Συρίας.

H κίνηση αυτή των Αμερικανών δείχνει ξεκάθαρα ότι έστω και παρασκηνιακά ακολουθούν την γραμμή των Ισραηλινών και θέλουν ανεξάρτητο κουρδικό προτεκτοράτο στην περιοχή ως ην καλύτερη μελλοντική λύση προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ στις δορυφορικές φωτογραφίες που αποκάλυψε το ίδιο, φαίνεται πως οι Αμερικανοί στρατιώτες νιώθουν «εντελώς ασφαλείς» σε περιοχές που ελέγχονται από το ISIS βορείως της Deir ez-Zor.

«Ελπίζουμε ότι οι ενέργειες του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού εναντίον του Daesh terrorist είναι σε συμφωνία με τους δηλωμένους αντικειμενικούς σκοπούς» είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ Maria Zakharova.

«Ξεκινάμε λαμβάνοντας υπόψη ως γεγονός ότι η δηλωμένη ως αντιτρομοκρατική επιχείρηση η οποία διεξάγεται από τις ΗΠΑ αντιστοιχεί όντως στους αντικειμενικούς επίσημους στόχους» είπε η Zakharova

Το ρωσικό ΥΠΑΜ την Κυριακή δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες που έδειχναν αμερικανικές ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων βόρεια της συριακής πόλης της Deir ez-Zor όπου έχουν αναπτυχθεί μαχητές του ISIS.

Το ΥΠΑΜ είχε πει τότε με νόημα ότι «δεν υπάρχουν σημάδια συγκρούσεων στην περιοχή και ότι οι Αμερικανοί έδειχναν εντελώς ασφαλείς στις υπό τρομοκρατικό έλεγχο περιοχές»

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ Igor Konashenkov είπε ότι το υπουργείο δεν έχει λάβει κανένα σχόλιο πάνω στις δημοσιευθείσες εικόνες από τις ΗΠΑ

Tην ίδια στιγμή οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν την στρατιωτική βάση τους κοντά στην πόλη Ντερά στην νότια Συρία, έπειτα από συμφωνία που έκαναν με τη ρωσική πλευρά.

Η απόσυρση από τη βάση έγινε όχι για την απομάκρυνση των Αμερικανών, αλλά για να δημιουργήσουν μια νέα στην κουρδική περιοχή και μάλιστα στόχος είναι να είναι κοντά στην Ντέιρ Εζόρ

Η εφημερίδα βασίζει τις πληροφορίες της σε ρωσικές διπλωματικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, αλλά σημειώνει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν εκκενώσει τη βάση Ζάκφ, ως μέρος μιας συμφωνίας για τη δημιουργία ζώνης μειωμένης έντασης στη Ντεράα, στη νότια Συρία όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Αναφέρει, ακόμη, ότι η συμφωνία για την εκκένωση της βάσης αποφασίσθηκε σε μια τριμερή συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ιορδανία.

Στη βάση που εκκενώθηκε, βρίσκονταν αμερικανικές δυνάμεις και μαχητές του λεγόμενου ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ και εκεί είχαν αποθηκευθεί εκτοξευτήρες πυραύλων πολλαπλών βλημάτων.

Η Ιζβέστια σημειώνει ότι η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δεν διέψευσε το γεγονός της εκκένωσης της βάσης.

Αξιωματικός από την CENTCOM ανέφερε ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού και ο εξοπλισμός τους θα μεταφερθούν στην Ελ Τανφ

pronews.gr

Related posts

Περίεργα παιχνίδια απο τις τούρκικες μυστικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα

ExnetΗellas

Οἱ μυστικὲς κοινωνίες, ἡ Νέα Παγκόσμια Τάξις καὶ ἡ Ἑλλάς

technical

Στ. Κούλογλου: «Aδρανεί» η Κομισιόν απέναντι στη φίμωση δημοσιογράφων στην Τουρκία

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy