Image default
Κόσμος

Νέες προκλητικές δηλώσεις της Β.Κορέας για ΗΠΑ και Ιαπωνία

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες και σκοτάδι» (πολύ φιλόδοξο) με την χρήση των πυρηνικών της όπλων και να «βυθίσει» την Ιαπωνία επειδή υποστηρίζουν το νέο καταδικαστικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει κυρώσεις για την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Η Επιτροπή Ασίας και Ειρηνικού της Πιονγιάνγκ που χειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας και ασκεί την προπαγάνδα του καθεστώτος ζήτησε τη διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο ονόμασε «εργαλείο του κακού», αποτελούμενο από «διεφθαρμένες» χώρες που υποκινούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Προφανώς εννοεί και της Κίνα και Ρωσία οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια είχαν εμπορικές συναλλαγές μαζί με τους Βορειοκορεάτες και αποτελούσαν κάποια ανοίγματα στον έξω κόσμο

«Τα τέσσερα νησιά του αρχιπελάγους πρέπει να βυθιστούν στη θάλασσα από την πυρηνική βόμβα του “Juche”. Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει κοντά μας» , ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση της προς το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας.

Η Επιτροπή δήλωσε δε ότι η Ιαπωνία «χορεύει στο ρυθμό» των ΗΠΑ.

Η “Juche” έχει δημιουργήσει ένα προπαγανδιστικό μείγμα μαρξισμού και εθνικισμού όπως το είχε διακηρύξει ο ιδρυτής του κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππούς του τρέχοντος ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ας συρρικνώσουμε την ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών σε τέφρα και σκοτάδι. Ας κινητοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε προετοιμάσει μέχρι τώρα ως αντίποινα»

Επίσης, η επιτροπή χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα ως «προδότη και σκύλο» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έντονα αντέδρασε η Ιαπωνία. «Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά προκλητική και ανησυχητική. Είναι κάτι που αυξάνει αισθητά την περιφερειακή ένταση και είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Yoshihide Suga.

Η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα στην περιοχή, μετά και τις νέες δηλώσεις από την πλευρά της Βόρειας Κορέας. Θρυαλλίδα η πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου που οδήγησε το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ψηφίσει ομόφωνα νέες κυρώσεις που απαγορεύουν τις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων της Βόρειας Κορέας.

 

Πηγή: pronews.gr

Related posts

Να σταματήσουν οι Αλβανοί την δημογραφική αλλοίωση ειδάλλως να μπλοκάρει η Ελλάδα την πορεία τους λέει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

ExnetΗellas

Βόλτες με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για τον Μπ. Ομπάμα στον Λευκό Οίκο [φωτό]

technical

Ύπουλο σχέδιο για τουρκική εισβολή στη Θράκη

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy