Image default
Αθλητισμός

Θρίαμβος για την Εθνική Ομάδα μπάσκετ κατά της Ισλανδίας

Γαλανόλευκο ξεκίνημα με το… δεξί. Η Εθνική ομάδα, αν και «κοιμήθηκε» στο δεύτερο δεκάλεπτο, απέδειξε πως είναι καθολικά ανώτερη από την Ισλανδία και έκανε το καθήκον της στην πρεμιέρα. Έτσι, το Eurobasket ξεκίνησε με καλό τρόπο για την Ελλάδα που πλέον κοιτάζει τη μεγάλη πρόκληση της 2ης αγωνιστικής, στην οποία θα αντιμετωπίσει την Γαλλία (2/9, 16:30).

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η «στόχευση» των επιθέσεων κάθε ομάδας από πολύ νωρίς. Η Εθνική βρήκε λύσεις βάζοντας τη μπάλα κοντά στο «ζωγραφιστό» (7-11, στο 7′), την στιγμή που οι Ισλανδοί πήγαιναν σε πιο γρήγορες επιθέσεις με αρκετά μακρινά σουτ. Ο Παππάς ήρθε απ’ τον πάγκο φουριόζος δίνοντας άμεσα σκορ (9π.) και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να… φορτσάρει για το επιβλητικό +16 (10-26).

Η ελληνική ομάδα φαινόταν πως είχε καταφέρει να βάλει από νωρίς το ματς στο ρυθμό που ήθελε, ενώ ο Μάντζαρης «έγραψε» με τρίποντο το 14-32. Ωστόσο, ακολούθησε «γαλανόλευκο» μπλακ άουτ διαρκείας και οι Ισλανδοί πλήσιασαν με πρωταγωνιστή τον Πάλσον κι επί μέρους σκορ 17-1 (31-33, στο 18′). Οι Έλληνες διεθνείς αστοχούσαν ακόμη και στις βολές, ενώ χρειάστηκαν έξι λεπτά για να βρουν καλάθι εντός πεδιάς. Με καλάθι του Σλούκα διαμορφώθηκε το 33-37 με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο.

Με, σαφώς, μεγαλύτερη συγκέντρωση μπήκε στο παρκέ για την τρίτη περίοδο η Εθνική και ο Καλάθης ανέβασε τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (33-46, στο 23′). Οι Ισλανδοί δεν βρήκαν σκορ στο πρώτο τρίλεπτο, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο «έβγαλε» δύο, συνεχόμενες εντυπωσιακές φάσεις σε άμυνα κι επίθεση. Ο Χέρμανσον μείωσε για την Ισλανδία σε 40-51, αλλά ο Θανάσης έδωσε ξανά λύσεις για την ελληνική ομάδα και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 45-61.

Σε εκείνο το σημείο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει επιστροφή για τους Ισλανδούς και η Ελλάδα δεν συνάντησε καμία δυσκολία στο να κρατήσει την διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα και να την «εκτοξεύσει» μέχρι το τελικό 61-90.

sdna.gr

Related posts

ΠΑΟΚ: Σε αναμονή παρέμβασης από την οικογένεια Σαββίδη

Θέλει το Καυτανζόγλειο ο ΠΑΟΚ

technical

Τραγικά στημένο ποδοσφαιρικό ματς στην Αλβανία

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy