Image default
Κόσμος

Μείωση ξένων εργαζομένων στις ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δέσμευσης ο Τραμπ αποφασίζει να κλείσει την ‘πόρτα’ σε ξένους εργαζόμενους, ακόμα και φοιτητές.

Όπως υποστηρίζει η Wall Street Journal, η υπόσχεση Τραμπ για περισσότερες δουλειές σε Αμερικανούς θα πραγματοποιηθεί και μέσω της μείωσης των αλλοδαπών εργαζομένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει να μειώσει τον αριθμό ταξιδιωτικών εγγράφων (βίζες) που εκδίδει για προγράμματα ανταλλαγής πολιτιστικού και εργασιακού χαρακτήρα, στα οποία περιλαμβάνονται νταντάδες και εποχικοί υπάλληλοι για το καλοκαίρι.

Μάλιστα ο Τραμπ φαίνεται πως θα ξεκινήσει τη νέα πολιτική σε επιχειρηματικό επίπεδο από τα ξενοδοχεία του, δίνοντας το σύνθημα ια να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει «μεγάλες μειώσεις» στις βίζες πολιτιστικών ανταλλαγών που βασίζονται σε εργασία επί πληρωμή, οι οποίες ανήκουν στο πρόγραμμα J-1.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της κατηγορίας J-1 περιλαμβάνουν και τους φοιτητές, αλλά αυτές οι βίζες (για σπουδές) δεν επανεξετάζονται για περικοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το πρόγραμμα βίζας J-1 περιλαμβάνει 15 κατηγορίες που προσφέρουν «ευκαιρίες για περίπου 300.000 ξένους επισκέπτες το χρόνο ώστε να αποκτήσουν εμπειρία της αμερικανικής κοινωνίας και κουλτούρας».

Το υπουργείο δεν ήταν σε θέση να κάνει δηλώσεις για το άρθρο της εφημερίδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Στο κόκκινο ο αλβανικός εθνικισμός.Προκαλεί ο Έντι Ράμα

technical

Το ISIS ανέλαβε την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν

«Euroferry Olympia»: Σορός άνδρα εντοπίστηκε εντός του 2ου γκαράζ

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy