Image default
Κόσμος

Ένα “Χ” θα προσδιορίζει το ουδέτερο φύλο στα δημόσια έγγραφα του Καναδά

Ένα «Χ» θα μπορεί πλέον να μπαίνει στη θέση του φύλου σε ταυτότητες και άλλα επίσημα έγγραφα, σε όσους πολίτες δεν δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά…

Σε πρώτο στάδιο θα μπορεί να προστεθεί στα επίσημα έγγραφα των «προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες (F) ή άνδρες (M)» το γράμμα «Χ, δηλαδή μη συγκεκριμένο φύλο», εξήγησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες να εκδίδουν διαβατήρια, ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα μετανάστευσης «που θα αντιστοιχούν καλύτερα στη σεξουαλική τους ταυτότητα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το προσωρινό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την 31η Αυγούστου και θα εφαρμόζεται μέχρις ότου η κυβέρνηση μπορέσει «να τυπώσει έγγραφα με τον προσδιορισμό Χ».

«Υιοθετώντας τον προσδιορισμό “X” για το φύλο στα κυβερνητικά έγγραφα λαμβάνουμε ένα σημαντικό μέτρο υπέρ της ισότητας όλων των Καναδών, ανεξαρτήτως της ταυτότητας ή της σεξουαλικής τους έκφρασης», τόνισε ο Άχμεντ Χούσεν υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Υπηκοότητας.

 

Πηγή: pronews.gr

Related posts

Ινδονησία: Σχεδόν 160 εχασαν την ζωη τους από τις φονικές πλημμύρες

Τουλάχιστον 44 νεκροί στο Περού από πτώση λεοφωρείου σε φαράγγι

victoria.exnet

Βραζιλία : 100 φυλακισμένοι αναζητούνται από τις αρχές ύστερα της απόδρασης τους από τις φυλακές

adrianos.exnet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy