Image default
Κόσμος

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Κίνας λόγω Β.Κορέας

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε σήμερα νέες κυρώσεις σε 16 κινεζικές και ρωσικές εταιρείες και ανθρώπους, οι οποίες υποτίθεται ότι βοηθούν στα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και, επιπλέον, βοηθάνε τον Βορρά να κερδίσει χρήματα για να υποστηρίξει αυτά τα προγράμματα”.

Οι κυρώσεις αποσκοπούν στη συμπλήρωση των νέων κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να απομονώσει περαιτέρω τη Βόρεια Κορέα για τις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές πυραύλων.

Οι 16 επηρεαζόμενες εταιρίες είτε συνεργάζονται με εταιρείες και άτομα που έχουν τους επιβληθεί κυρώσεις προηγουμένως, είτε συνεργάζονται με τον βορειοκορεατικό ενεργειακό τομέα, και βοηθούν να τοποθετούν τους εργαζομένους τους στο εξωτερικό ή να διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή τους από διεθνή οικονομικά εμπόδια.

Μεταξύ των κυρώσεων είναι και έξι κινεζικές εταιρείες, τρεις Ρώσοι που συνεργάζονται μαζί τους και μια ρωσική εταιρεία που ασχολείται με τα βορειοκορεατικά μέταλλα.

voicenews.gr

Related posts

Επί ξυρού ακμής οι σχέσεις των ΗΠΑ και Τουρκίας

technical

Τραγωδία στην Κομοτηνή: Πέθανε η γυναίκα που την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ο σύζυγός της

Βραζιλία: Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία της δίκης της πρώην Προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy