Image default
Κόσμος

Η Ρωσία προειδοποιεί την Κίνα για συνεργασία ΗΠΑ και Ν.Κορέα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι, υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξαγάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται: «Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο ενδέχεται να επιδεινωθεί».

Ο Λαβρόφ δήλωσε στον Κινέζο υπουργό ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει το συντονισμό με το Πεκίνο για να διευθετήσει την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, προσθέτοντας ότι μια στρατιωτική λύση είναι απαράδεκτη.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ξεχωριστή ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι οι πολιτικοί είχαν προειδοποιήσει ενάντια στις «απειλές για χρήση βίας, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται».

voicenews.gr

Related posts

Οι φετινοι νικητες των βραβειων πουλιτζερ

technical

Στο κόκκινο ο αλβανικός εθνικισμός.Προκαλεί ο Έντι Ράμα

technical

Εισαγγελική έρευνα πρός το “δεξί χέρι” του Α.Σαμαρά, Σ.Παπασταύρου όσο αφορά τους ελβετικούς λογαριασμούς που διατηρούσε.

Μαρία Καρυπίδη

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy