Image default
Κόσμος

Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας

Η Τουρκία ενδέχεται να χρειαστεί να λάβει αμοιβαία μέτρα κατά των περιορισμών της Ρωσίας στις εισαγωγές ντομάτας και άλλων προϊόντων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Nihat Zeybekci στις 9 Αυγούστου.

Μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Άγκυρα, ο Zeybekci είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα σχετικά με την εξαγωγή τουρκικών ντοματών στη Ρωσία και ότι υπάρχουν περιορισμοί και για άλλα λαχανικά. “Αυτό μπορεί να δημιουργήσει την ανάγκη να λάβουμε αμοιβαία μέτρα”, ανέφερε ο υπουργός.

Η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές τουρκικής ντομάτας μετά την κατάρριψη Ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία κοντά στα Συριακά σύνορα το 2015. Παρά την άρση σχεδόν όλων των κυρώσεων της Ρωσίας, ο περιορισμός στις ντομάτες παραμένει.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η Ρωσία τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του Κουρδικού κράτους εξοργίζοντας την Άγκυρα και πολύ πιθανόν αυτές οι δηλώσεις να μην είναι καθόλου άσχετες με το θέμα.

voicenews.gr

Related posts

Οι Βρωμύλοι αποτελούν αντικοινωνικό αγαθό

ExnetΗellas

Ερντογάν: ρίχνει γέφυρες στον Μακρόν μέσω του ΝΑΤΟ

Τι δουλειά έχει ο Ερντογάν στα Βαλκάνια;

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy