Image default
Κόσμος

Ουδέτερη παραμένει η ΕΕ στη διαμάχη ΗΠΑ-Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον «διμερή» και η ΕΕ δεν θα πάρει θέση, διεμήνυσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας στο sputnik.

Παρόλο που δεν είναι άμεση καταδίκη των αμερικανικών ενεργειών, η Ένωση διατηρεί ξεκάθαρα την απόστασή της.

Στις 2 Αυγούστου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νέες αντιρωσικές κυρώσεις, παρά τις διαμαρτυρίες των Ευρωπαίων ηγετών και επιχειρήσεων και τις φανερές επιφυλάξεις του. Σε απάντηση, η Μόσχα αναγκάστηκε να υιοθετήσει μια σειρά από δικά της αντίποινα.

Δεδομένου του πρωταρχικού ρόλου που διαδραμάτισαν η ΕΕ και τα κράτη μέλη της στο αρχικό κύμα των αντιρωσικών κυρώσεων το 2014, θα περίμενε κανείς να θα βρεθεί στο πλευρό των ΗΠΑ αυτή τη φορά. Ωστόσο, ερωτηθείς για το πως θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό το ζήτημα την Ένωση, εκπρόσωπος της ΕΕ αποκάλεσε το ζήτημα «διμερές» και αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι παραπάνω.

Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι το μπλοκ δεν είναι πλέον πρόθυμο να ακολουθεί την πολιτική των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις, καθώς τα κράτη μέλη γνωρίζουν ότι ενδέχεται να χάσουν πολλά από τις κυρώσεις στη Ρωσία.

voicenews.gr

Related posts

Βενεζουέλα: 10 νεκροί σε διαδηλώσεις πριν τις εκλογές

technical

Πόσο επηρεάζουν οι πλημμύρες το πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας

Στην «προδομένη» μεσαία τάξη στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy