Image default
Κόσμος

Συνελήφθη ο Βρετανός που σταμάτησε τη κυβερνοεπίθεση WannaCry από το FBI

Κατηγορείται από το FBI για παραπλάνηση μέσω ένα εγγράφου word που μπορούσε να βρει λογαριασμούς ανθρώπους και να κλέψει χρήματα.

Στη σύλληψη του 22χρονου Βρετανού Μάρκους Χάτσινς του ερευνητή που σταμάτησε την κυβερνοεπίθεση WannaCry που προκάλεσε παγκόσμιο «σεισμό» τον Μάιο προχώρησε το FBI.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία ο Χάτσινς κατηγορείται για εμπλοκή στην ανάπτυξη ενός άλλου κακόβουλου λογισμικού που είχε στόχο τραπεζικούς λογαριασμούς.

 
Βάσει του εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του ο Χάτσινς κατηγορείται για τη βοήθεια στην ανάπτυξη του Kronos, του ιου που χτύπησε τις τράπεζες το 2014 και το 2015.

Τότε τα θύματα είχαν λάβει ένα «μολυσμένο» έγγραφο Word που όταν το άνοιγαν έδιναν εν αγνοία τους τη δυνατότητα στους χάκερ να κλέψουν χρήματα βάζοντας χέρι στους κωδικούς που είχαν για το internet banking.

Ο Χάτσινς συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας όπου βρισκόταν για το συνέδριο χάκερ Def Con ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Βρετανία.

Πηγή: pronews.gr

Related posts

Ο Νίκος Δένδιας ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Καμιά πρόοδος μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στο Κατάρ

technical

Γουάνγκ: Είμαστε έτοιμοι για να έχουμε μία ειλικρινή επικοινωνία με την αμερικανική πλευρά

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy