Image default
Κόσμος

Πως αντέδρασε η Ρωσία μετά τις κυρώσεις που ψηφίστηκαν από τις ΗΠΑ

Η επικύρωση των νέων κυρώσεων από τον Τραμπ «δεν αλλάζει τίποτα» δηλώνει το Κρεμλίνο.

Η επικύρωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ των νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας «δεν αλλάζει τίποτα» για τη Μόσχα, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
«De facto, αυτό δεν αλλάζει τίποτα» επισήμανε ο Ρώσος αξιωματούχος, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ενώ υπενθύμισε ότι η Ρωσία «έχει ήδη λάβει μέτρα ως αντίποινα» σε αυτές τις κυρώσεις που ενέκρινε η Ουάσιγκτον για να τιμωρήσει τη Μόσχα για την φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα έδωσε εντολή στην Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της στις πρεσβείες και τα προξενεία στη Ρωσία, κατά 755 υπαλλήλους εκ των συνολικά 1.200, και γνωστοποίησε την κατάσχεση δύο διπλωματικών ακινήτων, αφού οι Αμερικανοί βουλευτές υπερψήφισαν το νέο γύρο κυρώσεων.

Την ίδια ώρα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε σήμερα ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις αναπόφευκτα πλήττουν τις διμερείς σχέσεις αλλά δεν θα αλλάξουν την πολιτική της Ρωσίας.
«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι αυτό το νομοσχέδιο ενδεχομένως θα ενθάρρυνε τη Ρωσία να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ. Κατά την άποψή μου πρόκειται για ένα περίεργο είδος ενθάρρυνσης» τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Εκείνοι που συνέταξαν αυτό το νομοσχέδιο, εάν σκέφτονταν ότι πιθανόν αλλάξει την πολιτική μας, έκαναν λάθος» συμπλήρωσε.
«Έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα, ότι εμείς δεν υποκύπτουμε, δεν λυγίζουμε» σημείωσε ο Βασίλι Νεμπένζια.
«Αναπόφευκτα πλήττει τις σχέσεις μας αλλά εμείς θα εργαστούμε υπό τις παρούσες συνθήκες με την ελπίδα ότι κάποια θα στιγμή η κατάσταση θα αλλάξει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – onalert.gr

Related posts

Τουρκία: Θα δώσει τη λύση η συμφωνία για τη διάσωση του άρματος Altay με τη Νότια Κορέα;

Πρώτη «συνάντηση» με ξένο ηγέτη για τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση Ζελένσκι και κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy