Image default
Κόσμος

Ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τελικώς τη νομοθετική πράξη με την οποία επιβάλλονται στη Ρωσία νέες κυρώσεις για την φερόμενη ως επέμβασή της στην προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες και για την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Το νομοθέτημα είχε εγκριθεί με τεράστια πλειοψηφία τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και από τη Γερουσία, γεγονός που θα ανάγκαζε τον κ. Τραμπ, σε περίπτωση που ασκούσε βέτο, να υποστεί μία πολιτική ήττα, αφού σε νέα ψηφοφορία το νομοσχέδιο θα λάμβανε πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων και στα δύο σώματα, υποχρεώνοντάς τον τελικά να το υπογράψει.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι ούτε ο Ντ. Τραμπ ούτε ο ίδιος είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τα συγκεκριμένα μέτρα, θεωρώντας ότι θα δυσχεράνουν τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον στη διεθνή κονίστρα.

Ωστόσο, δεδομένης της μεγάλης πλειοψηφίας με την οποία υιοθετήθηκαν τα μέτρα, ο υπουργός είχε εκτιμήσει ότι ο πρόεδρος θα τα κύρωνε, όπως και συνέβη.

 

Πηγή: VoiceNews

Related posts

Την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ζητούν χιλιάδες πολίτες του Τόκιο

Δεκάδες ατιμώρητα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα στον ΟΗΕ

victoria.exnet

Αντιμέτωπη με δεύτερη δίκη η ιρανοβρετανίδα Ναζανίν Ράτκλιφ

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy