Image default
Πολιτισμός

Φιάσκο η αναστήλωση του θησαυρού της Αμφίπολης

Φιάσκο αποδεικνύεται η πολυσυζητημένη ένταξη εργασιών συντήρηση, αναστήλωσης και ανάδειξης του μνημείου της Αμφίπολης στο νέο ΕΣΠΑ κι η ευθύνη βαραίνει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της Πράξης «Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών», ύψους 1,5 εκ. ευρώ στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ Κεντρική Μακεδονία 2014- 2020».

«Μόνο η παραίτηση σας σώζει !!! Οι μάσκες πέσανε !!! Κρίμα γι αυτό το διαμάντι που θα μένει αναξιοποίητο, όσο το διαχειρίζονται ανεπαρκείς επιστήμονες και ανίκανα πολιτικά πρόσωπα. Εκτός κι αν έχουν τέτοιες εντολές !!!! Ένας δρόμος μένει πλέον …. η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!» γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δήμαρχος Αμφίπολης κ.Kώστας Μελίτος.

Γενικότερα η τοπική κοινωνία εμφανίζεται εξοργισμένη από την προχειρότητα των αρμοδίων υπηρεσιών και φυσικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ.

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λυδία Κονιόρδου, για το θέμα της Αμφίπολης, κατέθεσε ο Σερραίος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας «Βατερλώ» την εξέλιξη που σύμφωνα με τον ίδιο «η ευθύνη βαρύνει το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο έκρινε σκόπιμο να υποβάλει ένα γονατογράφημα, τινάζοντας στον αέρα μια μοναδική ευκαιρία χρηματοδότησης του μνημείου της Αμφίπολης».

«Πολιτικά αδιανόητο» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Μιχάλης Τζελέπης, να καταθέτει η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού «μη επαρκή φάκελο και δικαιολογητικά», κάνοντας γνωστό πως θα αποστείλει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την παραίτηση τόσο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Κονιόρδου όσο και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κυρίας Βλαζάκη.

Πηγή: voicenews.gr

Related posts

Γεώργιος Κομνηνός. Εμπαιγμός της κυβέρνησης με 0.70 ευρώ

Kostas Ermes

Κι άλλος μακεδονικός τάφος δίπλα στον λόφο Καστά! – Δείτε το βίντεο

ExnetΗellas

Κεραμέως: Ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για τη Cisco -Τι είπε για άνοιγμα σχολείων, προαγωγικές, παράταση σχολικού έτους και πανελλήνιες

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy