Image default
Κόσμος

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν σχετικά με την τήρηση της συμφωνίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τεχεράνη να συμμορφωθεί με τους όρους της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα ή σε αντίθεση περίπτωση «θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα, μεγάλα προβλήματα»

Μία εβδομάδα μετά την επιβεβαίωση που έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση για την τήρηση από το Ιράν των προβλεπομένων από την παραπάνω συμφωνία, ο πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε ότι ανησυχεί πραγματικά για το Ιράν.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μιλώντας στους δημοσιογράφους την προηγούμενη εβδομάδα, γνωστοποίησαν ότι προετοιμάζονται νέες οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν, αναφορικά με το βαλλιστικό πυραυλικό του πρόγραμμα, αλλά και για την εμπλοκή που έχει στις περιφερειακές εστίες αποσταθεροποίησης.
Οι δηλώσεις του προέδρου Τραμπ έγιναν στην διάρκεια ομιλίας του, σε χιλιάδες υποστηρικτές του στο Γιάνγκστοουν του Οχάιο.

“Εάν αυτή η συμφωνία δεν προσαρμοστεί σε αυτό που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, θα υπάρξουν μεγάλα, μεγάλα προβλήματα γι’ αυτούς. Αυτό μπορώ να σας το πω. Πιστέψτε με,” είπε ο Τραμπ.

“Ίσως να έχετε σκεφτεί ότι αυτοί είπαν σ’ ευχαριστούμε Αμερική. Πραγματικά σε αγαπούμε πάρα πολύ. Αντί γι’ αυτό έχουν ενθαρρυνθεί. Αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ,” τόνισε ο ίδιος.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι στην εφημερίδα “The Wall Street Journal”ότι θα εκπλαγεί εάν το Ιράν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από την διεθνή συμφωνία κατά την επόμενη αξιολόγηση, σε τρεις μήνες. “Θα συζητήσουμε και πάλι για το ζήτημα αυτό σε 90 ημέρες, αλλά θα εκπλαγώ αν τηρούν τα προβλεπόμενα,” τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, επιτέθηκε φραστικά στους “ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες” υποστηρίζοντας ότι θέλει να τους κρατήσει μακρυά από τις ΗΠΑ, μετά την “ολική καταστροφή” που προκάλεσαν στην Ευρώπη. “Θέλουμε να υποδεχτούμε στην χώρα μας, μόνο αυτούς που μοιράζονται τις αξίες μας,” τόνισε ο Τραμπ.

Πηγή: pronews.gr

Related posts

Μπάιντεν: καθεστώς προστασίας σε μετανάστες από Βενεζουέλα

Τουρκικά UAV Bayraktar πραγματοποίησαν επίθεση σε ένα ρωσικό Pantsir-C1 στο Ιντλίμπ της Συρίας

Σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις μεταξύ του ΠΝ και της γαλλικής πλευράς για τις φρεγάτες Belharra και για τον επιμέρους οπλισμό των πλοίων

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy