Image default
Κόσμος

Ο Ερτογάν απειλεί Γερμανία και ΗΠΑ

“Γιατί το ΝΑΤΟ δεν είπε κάτι που η Ελλάδα χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τους S 300; Γιατί ενοχλήθηκαν με την Τουρκία τώρα”, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) χρησιμοποίώντας επιθετική ρητορική όχι μόνο εναντίον χωρών μελών του ΝΑΤΟ αλλά και της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σχετικά με απειλές της Γερμανίας να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης των σχέσεων, λέγοντας ότι θα είναι η Γερμανία που θα πληρώσει το τίμημα σε περίπτωση που επιβάλει εμπάργκο, αναφέρει η Hurriyet.

“Πρέπει να λάβετε υπόψη ένα μεγαλύτερο τίμημα [που θα πρέπει να πληρώσετε] εάν νομίζετε ότι μπορείτε να τρομάξετε την Τουρκία με τις απειλές σας για εμπάργκο”, δήλωσε ο Ερντογάν στους νομοθέτες του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην εβδομαδιαία συνεδρίαση στο κοινοβούλιο. Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μετα απο δηλώσεις από το Βερολίνο που πρότειναν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών για τους Γερμανούς τουρίστες ότι μια επίσκεψη στη Τουρκία θα είναι με δική τους ευθύνη.

“Εμείς αν δεν μπορούμε να πάρουμε τα όπλα που ζητάμε από τις ΗΠΑ πρέπει να ψάξουμε κι αλλού. Γιατί το ΝΑΤΟ δεν είπε κάτι που η Ελλάδα χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τους S 300; Γιατί ενοχλήθηκαν με την Τουρκία τώρα”, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί από τις ΗΠΑ και τους αξιωματούχους της Ατλαντικής Συμμαχίας για τα σχέδια αγοράς των S-400 από την Άγκυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA.

Η Τουρκία συμφώνησε να πληρώσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει από την Ρωσία το πλέον προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, σε μια εμπορική συμφωνία που σηματοδοτεί την απομάκρυνση της από την στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία κρατούσε την Τουρκία δεμένη με τη Δύση για περισσότερο από έξι δεκαετίες. Ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ, από τον χώρο της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης MAKS-2017 που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, δήλωσε οτι η Τουρκία θα λάβει υπό μορφή δανείου από την Ρωσία, ένα μέρος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν κατά τη Γερμανίας έγιναν μετα απο δηλώσεις από το Βερολίνο που πρότειναν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών για τους Γερμανούς τουρίστες ότι μια επίσκεψη στη χώρα θα ήταν με δική τους ευθύνη.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στη Γερμανία αλλά και στην Ολλανδία. “Εσύ δεν θα επιτρἐπεις στον πρόεδρο της Τουρκίας, στους υπουργούς να κάνουν ομιλίες στη χώρα σου ενώ οι πράκτορες σου θα έρχονται στην Τουρκία να αλωνίζουν! Δεν θα συμβεί αυτό. Η θα είστε ισότιμοι φίλοι , σύμμαχοι που θα σέβεστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ή θα λαμβάνετε την κατάλληλη απάντηση στην κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά σας…” δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

“Μας απειλείτε με την οικονομία κτλ. Με χτυπήματα κάτω απο τη μέση. Αν το κάνετε αυτό θα χάσετε. Στον κόσμο δεν υπάρχει πια μια μόνο μάρκα. Υπάρχουν και οι εναλλακτικές. Αυτοί που χύνουν αίμα με κάθε ευκαιρία που βρίσκουν , δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για εμάς. Είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα γεγονότα του Γκεζί, στο FETO(σ.σ. Γκιουλέν), στο PKK, στο ΥPG. Oτιδήποτε κάνουν όμως δεν χωράει σε ένα τσουβάλι. Όλα είναι φανερά. Εκφράζω πως εμείς θα συνεχίζουμε να χτυπάμε τους πράκτορες τους”, είπε.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε όλους τους Μουσουλμάνους του κόσμου να επισκεφθούν την πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ αντιδρώντας στο Ισραήλ, αναφέρει το IBNA.

Onalert

Με πληροφορίες IBNA, Hurryiet

Related posts

Μεξικό : Δεν έχει τέλος η μάχη μεταξύ των καρτέλ. Ακόμη 7 διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν σε σακούλες

victoria.exnet

Οἱ μυστικὲς κοινωνίες, ἡ Νέα Παγκόσμια Τάξις καὶ ἡ Ἑλλάς

technical

Η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε χθες αγωγή κατά της εταιρίας EZ Lynk για Πώληση Συσκευών που Απενεργοποιούν τα Συστήματα Ελέγχων Εκπομπής Ρύπων σε Aυτοκίνητα

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy