Image default
Εθνικά Θέματα

Εξοργιστικές δηλώσεις και απειλές κατά της Ελλάδας ο εξτρεμιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Απειλές προς την Ελλάδα εκτόξευσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης- δηλαδή των γκρίζων λύκων- υποστηρίζοντας αφενός ότι η χώρα μας παραβιάζει το δίκαιο της καλής γειτονίας και αφετέρου ότι η κυριαρχία της Ελλάδας επί δεκαπέντε νησιών είναι παράνομη.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απευθύνθηκε στην Ελλάδα έχοντας ως σημείο αναφοράς την καταστροφήτης Σμύρνης αλλά και τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο ίδιος αναφέρεται στα νησιά και στις νησίδες που υποτίθεται ότι ”άρπαξε” η Ελλάδα και διεκδικεί η Τουρκία. Ο Μπαχατσελί αναφέρει αναλυτικά :

”Χθες εορτάσαμε την 94η επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης. Η Λωζάνη είναι ένας πολιτικός και διπλωματικός θρίαμβος. Σκίστηκε η Συνθήκη των Σεβρών και πετάχτηκε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η τουρκική δημοκρατία δημιουργήθηκε σε συνθήκες ανέχειας. Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου η οποία συμπίπτει με την επέτειο της Λωζάνης είναι προκλητική. Δεκαπέντε νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο. Κατακρίνω την στάση της Ελλάσας η οποία δε συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονιάς”
Στη συνέχεια, ο Μπαχτσελί δήλωσε :
Ας μη δοκιμάσουν την υπομονή μας. Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιθυμούν να πεταχτούν στη θάλασσα και να κυνηγηθούν, τότε θα τους εντοπίσουμε όπου και αν κρύβονται και θα τους πετάξουμε.

Πηγή : ProNews.gr

Related posts

Αδ. Γεωργιάδης: Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης

Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στη Βουλή: «Ναι» από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy