Image default
Κόσμος

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα : Δεν είμαστε εμείς υπαίτιοι για την πειρατεία στις ιστοσελίδες του Κατάρ

Ο Ανουάρ Γκαργκάς διαψεύδει την ιστορία που δημοσιεύεται στην Washington Post, η οποία ενέπλεκε τα ΗΑΕ σε πειρατεία στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ…

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ήταν υπεύθυνα για την πειρατεία που φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε ιστοσελίδες του Κατάρ και η οποία συνέβαλε στο να προκληθεί μια διπλωματική διένεξη με την Ντόχα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Ο Ανουάρ Γκαργκάς είπε πως δεν είναι αλήθεια η ιστορία που δημοσιεύεται στην Washington Post, η οποία επικαλέστηκε αξιωματούχους των ΗΠΑ που είπαν πως τα ΗΑΕ ενορχήστρωσαν την πειρατεία στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

«Η ιστορία που δημοσιεύει σήμερα η Washington Post ότι χακάραμε τους Καταριανούς δεν είναι αλήθεια», δήλωσε στη δεξαμενή σκέψης Chatham House που έχει έδρα το Λονδίνο.
Ο εμίρης του Κατάρ, Σεϊχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ-Θάνι, φέρεται να έπλεξε το εγκώμιο του κινήματος Χαμάς που ασκεί την εξουσία στη λωρίδα της Γάζας και να αποκαλεί το Ιράν «ισλαμική δύναμη».

Η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ στις 5 Ιουνίου, διακόπτοντας τους διπλωματικές και μεταφορικές συνδέσεις με τη μικροσκοπική μοναρχία του Κόλπου, κατηγορώντας την ότι χρηματοδοτεί οργανώσεις μαχητών και συμμαχεί με τον μεγάλο εχθρό τους στην περιοχή, το Ιράν. Η Ντόχα αρνείται τις κατηγορίες.

Ωστόσο ο Γκαργκάς είπε πως τα ΗΑΕ δεν θα κλιμακώσουν το μποϊκοτάζ τους και δεν θα ζητήσουν από τις επιχειρήσεις να επιλέξουν αν θα κάνουν δουλειές με το Κατάρ ή όχι

Πηγή : ProNews

Related posts

Ένα “Χ” θα προσδιορίζει το ουδέτερο φύλο στα δημόσια έγγραφα του Καναδά

technical

Οι διάδοχοι του Φετουλάχ Γκιουλέν που ανησυχούν έντονα τον Ερντογάν

Αλέξανδρος

Τουρκία: Θα δώσει τη λύση η συμφωνία για τη διάσωση του άρματος Altay με τη Νότια Κορέα;

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy