Image default
Κόσμος

Φυλακίστηκε δημοσιογράφος στην Τουρκία λόγω άρθρου

Υπό κράτηση τέθηκε δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας από τις τουρκικές αρχές εξαιτίας άρθρου γνώμης που έγραψε.

Ο δημοσιογράφος διατύπωνε επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης διότι απέδωσε υπερβολικά μεγάλη σημασία στην απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου χρόνου, έγινε γνωστό από την εφημερίδα.

Η Γελίζ Κοράι, συντάκτρια της εφημερίδας Kocaeli Koz στο Ισμίτ (Νικομήδεια), στη βορειοδυτική Τουρκία, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Ορισμένες οργανώσεις ενοχλήθηκαν από το άρθρο και στοχοθέτησαν την Κοράι. Ηθελαν να λιντσάρουν την Κοράι για τα όσα έγραψε κι αποτελούν μέρος του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης» τονίζεται σήμερα σε ανάρτηση στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Σε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «θα φάω το έπος σας», η Κοράι επέκρινε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπερέβαλε στην έμφαση που έδωσε στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου του 2016, τα οποία ωχριούν σε σημασία σε σύγκριση με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σημαντικές μάχες της τουρκικής ιστορίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να αποκαλύψει τα όσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016.

Οπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, κανείς δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει τα γεγονότα από την εφημερίδα ή το τοπικό γραφείο του εισαγγελέα.

 

Πηγή: Voice News

Related posts

Τίτλοι τέλους για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Έντι Μέρφι σκέφτεται να επιστρέψει στην σκηνή της stand-up κωμωδίας στο εγγύς μέλλον

ΕΚΤΑΚΤΟ – Συνετρίβη Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy