Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες φωτιές σε Ζάκυνθο και Μεσσηνία

Η τελευταία πυρκαγιά στην Ζάκυνθο ξέσπασε κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρεμνών κοντά στο Ναυάγιο. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στις Βολίμες και πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στις Ορθονιές. Σε δύσβατο σημείο ομως η πυρκαγιά στο Εξωχώρι Μεσσηνίας…

Πριν ακόμη σβήσει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Ορθονιές Ζακύνθου, μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρεμνών κοντά στο Ναυάγιο και λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τις Ορθονιές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται από χθες στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου.
Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκονται 13 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες ενώ στις δυνάμεις κατάσβεσης επιχειρούν και δύο αεροσκάφη Canadair.

Όσο για την πυρκαγιά στις Ορθονιές που μετέτρεψε σε στάχτες τα υπέροχα δάση των ορεινών της Ζακύνθου παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ενώ στιο σημείο παραμένουν 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 56 άτομα πεζοπόρο.

Στις Βολίμες η φωτιά είναι σε ύφεση.

Φωτιά στο Εξωχώρι Μεσσηνίας σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Εξωχώρι Μεσσηνίας, σε εξαιρετικά ορεινό και δύσβατο σημείο, δίχως να κινδυνεύει άμεσα οικισμός. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 22 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο.

 

Πηγή: ProNews

Related posts

Δημοκρατία και εκλογές για κλάματα….

ExnetΗellas

Στις ανακρίτριες για την απολογία του ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης

ExnetΗellas

“Μεταφορά” της αριστεράς στην Νέα Δημοκρατία: Γκερέκου και Οικονόμου υποψήφιοι της ΝΔ

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy