Image default
Κόσμος

Συνετρίβη χθες το βράδυ στρατιωτικό αεροσκάφος. Μέχρι τώρα οι νεκροί πεζοναύτες φτάνουν τους 16

suntrivi_aeroskafous_1

Τροποποιημένο μεταγωγικό αεροσκάφος KC-130 Hercules των Αμερικανών πεζοναυτών, κατέπεσε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) σε αγροτική περιοχή στο Μισισίπι, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η πτώση του αεροσκάφους ανακοινώθηκε από την διοίκηση των Αμερικανών πεζοναυτών στο Twitter, ενώ υπάρχουν 16 νεκροί μέχρι αυτή την ώρα.

Ο κυβερνήτης του Μισισίπι περιέγραψε το περιστατικό ως “τραγωδία” σε ανακοίνωσή του, στο Facebook χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα αεροσκάφη KC-130 χρησιμοποιούνται ευρέως από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε μια πληθώρα αποστολών, ενώ έχουν υποστεί διαδοχικές τροποποιήσεις προκειμένου ν’ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αποστολών τους.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή της πτώσης του στρατιωτικού αεροσκάφους στο Μισισίπι, έδειξαν ότι είχε τυλιχθεί στις φλόγες, μέσα σε έκταση με καλλιέργειες.

https://youtu.be/c7OAuwXyP5s

Η λοχαγός Σάρα Μπερνς εκπρόσωπος των Πεζοναυτών δήλωσε ότι το KC-130 Hercules “παρουσίασε αστοχία.”

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από την πτώση αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους KC-130 του Στρατιωτικού Σώματος των Πεζοναυτών, σε αγροτική περιοχή χθες το βράδυ, στο Μισισίπι, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

suntrivi_aeroskafous_2

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες για τις πιθανές αιτίες που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους, στην κομητεία Λεφλόρ στα βόρεια του Μισισίπι, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας, Τζάκσον.

suntrivi_aeroskafous_3

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν αρχικά λόγο για πέντε νεκρούς, ενώ αργότερα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην αναφερόμενη κομητεία αύξησαν τον αριθμό των νεκρών από την πτώση σε τουλάχιστον 16.

 

Πηγή: VoiceNews

Related posts

Νέα επίθεση Τραμπ προς Πούτιν

vetapa.exnet

ΗΠΑ: ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες κυρώσεις της ενάντια σε Ιρανούς αξιωματούχους, στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ουκρανία: Σχέδιο για απομάκρυνση των Ελλήνων από τη Μαριούπολη

vetapa.exnet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy