Image default
Κόσμος

Φονικός μουσώνας με 137 θύματα στο Μπαγκλαντες

Τουλάχιστον 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των κατολισθήσεων τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του μουσώνα που πλήττει το νοτιοανατολικό τμήμα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι καταιγίδες, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στο πυκνοκατοικημένο Μπανγκλαντές την περίοδο των μουσώνων.

Πολλά από τα θύματα ανήκαν σε φυλές και ζούσαν σε απομονωμένες κοινότητες στην περιοχή Ρανγκαμάτι, που συνορεύει με την Ινδία. Τουλάχιστον 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατολισθήσεις μεγάλων όγκων λάσπης καταπλάκωσαν τα σπίτια τους.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται και τέσσερις στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης στο Ρανγκαμάτι όταν σημειώθηκε νέα κατολίσθηση.

Οι νέες καταστροφές καταγράφονται δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μόρα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες οικήματα. Το 2007 περίπου 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Τσιταγκόνγκ στα ανατολικά της χώρας.

pronews.gr

Related posts

Αργεντινή : 19χρονη δολοφόνησε το αγόρι της και ύστερα ανέβασε φωτογραφία στα Social Media

adrianos.exnet

ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ ΣΥΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΕΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

technical

Πως αντέδρασε η Ρωσία μετά τις κυρώσεις που ψηφίστηκαν από τις ΗΠΑ

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy