Image default
Ευρώπη

Λονδίνο : έφτασαν στους 30 οι τραυματίες μετά την χθεσινή πυρκαγιά σε ουρανοξύστη

Τριάντα τουλάχιστον ένοικοι των διαμερισμάτων από τον φλεγόμενο πύργο (Grenfell Tower) στο δυτικό Λονδίνο έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στη Βρετανία.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο σημείο σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» λέει, μεταξύ άλλων, η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της στο Twitter.

londino_fotia

Η φωτιά κατακαίει τον πύργο, ενώ εκφράζονται φόβοι κατάρρευσής του εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Ένοικος που επικαλείται ο Guardian, ο οποίος δεν θέλει να κατονομαστεί, και ο οποίος έμενε σε διαμέρισμα στους ψηλότερους ορόφους είπε ότι δεν σήμανε συναγερμός όταν ξέσπασε η φωτιά. «Άκουσα ένα γείτονα να φωνάζει… Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός, αρκετοί άνθρωποι έχουν βγει από το κτίριο. Έχασα ό,τι είχα» είπε χαρακτηριστικά. «Έχουν περάσει πέντε ώρες. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν αν οι συγγενείς τους ζουν ή πέθαναν» πρόσθεσε καταγγέλλοντας την αστυνομία, που «δεν τους έχει προσεγγίσει».

Μαρτυρίες για την φωτιά στο Λονδίνο που σοκάρουν: «Κραυγές, απόγνωση, πηδούν φλεγόμενοι από τα παράθυρα»

Την κατάσταση πανικού που επικρατεί στο δυτικό Λονδίνο και συγκεκριμένα στον πύργο Γκρένφελ ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τυλίχθηκε στις φλόγες μεταφέρει η δημοσιογράφος του Guardian Άλις Ρος που βρίσκεται στο σημείο.
Η ίδια περιγράφει όσα τραγικά είδε και της περιέγραψαν στο σημείο: «Μπορείς να δεις ανθρώπους στα παράθυρα, συμπεριλαμβανομένου ενός άντρα που κυμάτιζε μία κουβέρτα από το παράθυρο. Οι άνθρωποι από τα γειτονικά κτίρια έχουν μαζευτεί έξω με τις πυτζάμες του κοντά στο φλεγόμενο κτίριο, μερικοί φωνάζουν “βγάλε το κεφάλι σου έξω από το παράθυρο” ή ζητούν από τον άντρα με την κουβέρτα να τους πει τον αριθμό του διαμερίσματός του προκειμένου να μπορέσουν καθοδηγήσουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε αυτόν. Πυροσβέστες ρίχνουν νερό στο παράθυρό και προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες».

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος μεταφέρει την μαρτυρία ενός άντρα, ο οποίος είδε σε παράθυρο του κτιρίου μία γυναίκα με ένα παιδί. Όπως εξήγησε οι πυροσβέστες έριχναν νερό στο παράθυρό της.

Σε άλλη μαρτυρία που μεταφέρει η δημοσιογράφος, εξηγεί ότι η Hadil Alamily της είπε ότι τις τελευταίες ώρες είδε «κάποιον να πηδάει φλεγόμενος από τον τελευταίο όροφο». Όπως εξηγεί τον είχε δει να αναβοσβήνει ένα φως στο μοτίβο του SOS. «Φώναζε βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια, αλλά κανείς δεν βοήθησε. Πέταξε ένα στρώμα έξω από το παράθυρο. Καιγόταν στην κυριολεξία και πήδηξε».

pronews.gr

Related posts

«Μπορεί να απλωθεί σ’ όλη την Ευρώπη η ελληνική εξέγερση»

ExnetΗellas

Τα αιτήματα της Ελλάδας στη συναίνεση της Μπούντεσταγκ

ExnetΗellas

Βέλγιο : Επίσημη ξένη γλώσσα τα ελληνικά στο λύκειο

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy