Image default
Πολιτισμός

All about festivals : Η νέα πλατφόρμα που γνωρίζει τα πάντα για τα φεστιβάλ

Φεστιβάλ Άμμου, Αφήγησης, Όψεις του Φανταστικού, Μεσαιωνικό, Αναγεννησιακό. Είναι ορισμένες από τις 52 κατηγορίες που προβάλλονται στην πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα, το All About Festivals-AAF (Τα πάντα γύρω από τα φεστιβάλ) που χαρτογραφεί την φεστιβαλική Ελλάδα όλον τον χρόνο.

Δυο νέες, δημιουργικές γυναίκες, η Λαρίσα Βέργου και η Ναυσικά Μουζακίτη μάς ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Γαύδο και την Άρτα μέχρι τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. «Η σκέψη για το AAF προέκυψε εδώ και τρία χρόνια. Το συζητούσαμε με την Λαρίσα ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και έτσι έναν χρόνο μετά, το 2015, αποφασίσαμε να είμαστε οι πρώτες που θα χαρτογραφήσουμε την φεστιβαλική Ελλάδα» δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ναυσικά Μουζακίτη.

«Το All About Festivals εισάγει στην ελληνική αγορά ένα εργαλείο ενημέρωσης των φεστιβαλικών δρώμενων δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα μιας οργανωμένης, ελκυστικής και συστηματικής προβολής εκδηλώσεων και περιοχών τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, καθώς η πλατφόρμα είναι δίγλωσση, σε ελληνικά και αγγλικά, κι απευθύνεται και σε Έλληνες και σε ξένους», επισημαίνει.

Οι δυο κοπέλες σε καθημερινή βάση συγκεντρώνουν, ομαδοποιούν και κατηγοριοποιούν τα ελληνικά φεστιβάλ ανά είδος και περιοχή. «Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα έχει στον “αέρα” 220 φεστιβάλ και πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανεβάσουμε άλλα 150. Όσο και αν δεν πιστεύουμε στην Ελλάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκατοντάδες φεστιβάλ διαφόρων ειδών, κινηματογραφικά, μουσικά, ποίησης και λογοτεχνίας, γαστρονομίας, αθλητικών δράσεων, αναγεννησιακά, μεσαιωνικά» εξηγεί η κ. Μουζακίτη.

pronews.gr

Related posts

Ο Γεώργιος Κομνηνός παρευρέθηκε στην περιφορά της εικόνας στον ναό του Σωτήρος

Kostas Ermes

Ιταλός καλλιτέχνης ντύνει με τατουάζ αρχαία ελληνικά αγάλματα

technical

Ο Γεώργιος Κομνηνός σε μία συνέντευξη για όλη την επικαιρότητα

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy