Image default
Κόσμος

Ερντογάν σε Τραμπ: Θα απαντήσουμε σε κάθε επίθεση Kούρδων χωρίς να πάρουμε την άδεια κανενός

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι σε περίπτωση που δεχθεί οποιουδήποτε είδους επίθεση από τους Κούρδους της Συρίας θα αντεπιτεθεί «χωρίς να ρωτήσει κανένα».

«Τους ξεκαθαρίσαμε: αν υπάρξει οποιουδήποτε είδους επίθεση από το YPG και το PYD κατά της Τουρκίας, θα εφαρμόσουμε τους κανόνες εμπλοκής χωρίς να ρωτήσουμε κανένα» φέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, να είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος ενημερώνοντάς τους για όσα είπαν με τον Αμερικανό ομόλογό του για το θέμα.

Ο Ερντογάν φέρεται να είπε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει τις αποφάσεις τους σχετικά με την επιχείρηση στη Ράκκα στην οποία η Τουρκία δεν θα συμμετέχει δεδομένου της εμπλοκής των Κούρδων του YPG.

«Τους είπαμε ότι δεν θεωρούμε υγιή τη συνεργασία σας με μια τρομοκρατική ομάδα στη Ράκκα» σύμπληρωσε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Τούρκος πρόεδρος αν και προέβλεψε ότι «θα μας χτυπήσουν την πόρτα για το θέμα της Συρίας».

Η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει το YPG ως κάτι διαφορετικό από το ΡΚΚ – που αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση – θεωρώντας ότι αποτελεί πολύτιμο εταίρο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

pronews.gr

Related posts

Ο πάπας Φραγκίσκος φθάνει σήμερα στο Ιράκ για ιστορική επίσκεψη

Προκλητικός Ερντογάν:Παραμένουμε δεσμευμένοι στο τουρκολιβυκό σύμφωνο,στηρίζουμε τη λιβυκή κυβέρνηση

Οι εθνικότητες των επιβατών της Egyptair.

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy