Image default
Ευρώπη

Τι συμπεράσματα βγαίνουν από την πρωτή της Λεπέν σε 45 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας

Η Μαρίν Λεπέν κατέλαβε την πρώτη θέση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών σε 45 εκλογικές περιφέρειες, ενώ συγκέντρωσε πάνω από το 45% των ψήφων σε άλλες 66, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των αποτελεσμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Από τις 45 εκλογικές περιφέρειες όπου η Μαρίν Λεπέν ξεπέρασε το 50%, οι οκτώ βρίσκονται στο Πα-ντε-Καλαί, επτά στο Νορ, τέσσερις στην Εν, τρεις στη Βαρ, δύο στην Κορσική, αλλά και μία στη Ρεϊνιόν.

Σε 13 εκλογικές περιφέρειες η Λεπέν μάλιστα ξεπέρασε ακόμη και το 55% των ψήφων, κάτι που θεωρείται ότι ενισχύει τις πιθανότητες εκλογής των υποψηφίων του Εθνικού Μετώπου στις βουλευτικές εκλογές της 11ης και της 18ης Ιουνίου.

Αυτές οι 13 εκλογικές περιφέρειες βρίσκονται στη βόρεια και τη βορειοανατολική Γαλλία: οι πέντε βρίσκονται στο Νορ, οι πέντε στο Πα-ντε-Καλαί, μία στην Εν, μία στο Σομ και μία στην Άνω Μάρνη.

Αυτά τα αποτελέσματα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφορούν τις 566 εκλογικές περιφέρειες από τις συνολικά 577, καθώς για τις ένδεκα στις οποίες ανήκαν οι Γάλλοι του εξωτερικού δεν δημοσιεύθηκαν στοιχεία.

Για τον Ντενί Πουιγιάρ, διευθυντή του παρατηρητηρίου της πολιτικής και κοινοβουλευτικής ζωής, συνδυάζοντας αυτά τα δεδομένα με εκείνα του πρώτου γύρου και εκείνα των περιφερειακών εκλογών του Δεκεμβρίου του 2015, προκύπτει ότι υπάρχουν «περίπου πενήντα εκλογικές περιφέρειες που μπορεί να κερδίσει» το FN, ένας αριθμός «που μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση τριγωνικών εκλογών» (σ.σ. «τριγωνικές» [triangulaires] αποκαλούνται οι εκλογικές αναμετρήσεις που κρίνονται στον β΄ γύρο με τη συμμετοχή τριών υποψηφίων).
pronews.gr

Related posts

Για πρώτη φορά μεταπολεμικά σκληρό διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στη Γερμανία

ExnetΗellas

«Μπορεί να απλωθεί σ’ όλη την Ευρώπη η ελληνική εξέγερση»

ExnetΗellas

Κομισιόν : Είναι καθήκον της κάθε κυβέρνησης να τηρήσει την έμμονη τάξη

vetapa.exnet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy