Image default
Εθνικά Θέματα

Έτοιμοι για πόλεμο οι Τούρκοι

Που θα γίνει το πρώτο χτύπημα

Την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για το «πρώτο χτύπημα» εξέφρασε ο  Τούρκος αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου Hulusi Akar, ο οποίος μετέβη για επιθεώρηση και συνομιλίες στην 14η αεροπορική διοίκηση όπου στεγάζεται η μοίρα μη-επανδρωμένων αεροσκαφών στο Batman για να επιθεωρήσει τα UAV Bayraktar .
tourkoi-polemos1
Μαζί με τον αρχηγό μετέβησαν ο διοικητής των δυνάμεων Πεζικού στρατηγός Σαλίχ Ζεκί, ο ΑΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου και ο πτέραρχος Αμπιντίν οι οποίοι επισκέφτηκαν το Ντιγιαρμπακίρ και την βάση στο Batman. Με λίγα λόγια, όλοι οι αρμόδιοι για την διεύθυνση και απόδοση του πρώτου πλήγματος στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι τα  UAV Bayraktar των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διεξάγουν συνεχείς αεροπορικές αποστολές εντός του συριακού εδάφους  εξουδετερώνοντας δεκάδες ισλαμιστές τρομοκράτες. Τα αεροχήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με πυραύλους MAM-L που κατασκευάζει η τουρκική εταιρεία ROKETSAN.

Το Bayraktar TB-2 χρησιμοποιεί «έξυπνα» πυρομαχικά τύπου ΜΑΜ και MAM-C-L, τα οποία παράγονται από την Roketsan που εξοπλίζουν τον πύραυλο που ζυγίζει 22, 5 κιλά, ενώ η κεφαλή ζυγίζει 10 κιλά . Το μη επανδρωμένο αερόχημα UAV Bayraktarlar έχει άνοιγμα φτερών 12 μέτρα, 650 kg βάρος ενώ διαθέτει υπο-σύστημα που εμπεριέχει τουρκική ηλεκτρονική τεχνολογία .

Στην ουσία, ο σύγχρονος εξοπλισμός του τουρκικού στρατού θα επιτρέψει την εκ του μακρόθεν επίθεση στα ελληνικά νησιά, προσβάλλοντας σημαντικούς αμυντικούς στόχους χωρίς την απώλεια στρατευμάτων αφού όλα θα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Μόλις τελειώσει το μπαράζ από τα Bayraktar, θα ακολουθήσει το πρώτο κύμα απόβασης με ειδικά εκπαιδευμένα τμήματα, τα οποία και θα εξουδετερώσουν τους επιμέρους επίγειους στόχους, ώστε να επιτευχθεί προγεφύρωμα και να μπορέσουν να αποβιβαστούν βαρέα τμήματα αρμάτων και πυρομαχικών.

Όσον αφορά το πρώτο χτύπημα, ανώνυμη πηγή του Πενταγώνου αναφέρει ότι τα πρώτα νησιά-στόχοι δεν θα είναι παραδόξως ούτε τα μικρά νησιά (Καστελόριζο κλπ.), ούτε τα μεγάλα(Μυτιλήνη, Χίος, Ρόδος κλπ.), αλλά τα «μεσαίου βεληνεκούς» νησιά, με εκτεταμένη υφαλοκρηπίδα, κοντά στις τουρκικές ακτές, με σχετικά λίγα τμήματα άμυνας και που αποτελούν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την Άγκυρα στο μέλλον. Ήδη ορισμένοι, έχουν ξεδιπλώσει χάρτες (!) για να προβλέψουν το πρώτο τουρκικό χτύπημα.

πηγή:katohika.gr

Related posts

Συνεχίζεται το θρίλερ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία

«Σκοτώστε μας θα παρακαλάνε»… Οι θαυμαστές του Ερντογάν με τα ελληνικά ονόματα

technical

Πολλές Φορές Ερχόταν Σε Αυτό Το Σπήλαιο Ο Χριστός

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy