Image default
Θρησκεία

Άγιο Όρος: Σημαντική εξέλιξη για τα κλεμμένα λείψανα της Αγίας Αναστασίας

Συνεχίστηκε και σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση των κλεμμένων ιερών λειψάνων της Αγίας Αναστασίας από το Ομώνυμο Πατριαρχικό Μοναστήρι στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Το Δικαστήριο σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr αποφάσισε να παραμείνουν οι πρωτόδικες ποινές της 10ετούς καθείρξεως στους δράστες της υπόθεσης.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της εδώ σπείρας, δήλωσε ότι τα κλοπιμαία, πράγμα το οποίο δεν ομολογούσε μέχρι σήμερα και απλώς έλεγε ότι τα έστελνε στη Ρουμανία, αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι ο παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο πατέρας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ανεύρεση του πατέρα στη Ρουμανία, ώστε να οδηγήσει τις αρχές στο που βρίσκονται τα λείψανα της Αγίας Αναστασίας.

Το πρόσωπο αυτό λειτουργούσε ως ανιχνευτής, δηλαδή επισκεπτόταν το Μοναστήρι πριν την ιεροσυλία και κατόπτευε τον χώρο όπου εντόπισε ένα αδύνατο σημείο μια μικρή αποσαθρωμένη πόρτα την οποία έσπασαν και εισέβαλαν πρώτα στην τράπεζα της Μονής και από εκεί στο Ναό, όπου διέπραξαν την ιεροσυλία της κλοπής των λειψάνων.

Ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Αναστασίας, μιλώντας στην Romfea.gr μεταξύ άλλων τόνισε: «Ευχαριστούμε το Δικαστήριο και οφείλουμε πολλά στον Πρόεδρο, ο οποίος επέμενε πάρα πολύ στη σημερινή διαδικασία και ανάγκασε τον δράστη να ομολογήσει τον παραλήπτη του δέματος, μετά από τόσα χρόνια ακροαματικών διαδικασιών.»

Τέλος ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Απόστολος, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια κατευθυνόμενη κλοπή και κατά παραγγελία.»

pronews.gr

Related posts

Ο διάβολος είναι πρόσωπο; – Τί λέει η διδασκαλία των Πατέρων

technical

Ὁ Ρωμηός οὐδέποτε ἐδέχθη νὰ γίνη ὁ γραικύλος ξένου πολιτισμοῦ

technical

Τι συμβαίνει με την Ι.Μ Αγίας Σκέπης στην Πόλη και γιατί ανησυχεί η Αγκυρα; – Βρέθηκε το «χαμένο δισκοπότηρο» του βυζαντινού Ελληνισμού;

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy