Image default
Κόσμος

ΗΠΑ: Η ανακατάληψη της Μοσούλης στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντ. Τραμπ και της Χ. Κλίντον

Η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης στο Ιράκ έχει μπει για τα καλά στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες η υποψήφια των Δημοκρατικών επιτέθηκε χθες φραστικά στον Τραμπ για το σχόλιο του σχετικά με την πορεία των εξελίξεων στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή ο Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι «η επίθεση στη Μοσούλη εξελίσσεται σε ολική καταστροφή. Τους δώσαμε τόσους μήνες για να προετοιμαστούν. Οι ΗΠΑ φαίνονται τόσο ανόητες».

«Ανακοινώνει την ήττα, πριν καν από την έναρξη της μάχης. Αποδεικνύει στον κόσμο, το τι σημαίνει να έχεις έναν αρχιστράτηγο που δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα για να ηγείται των ενόπλων δυνάμεων» δήλωσε χαρακτηριστικά η Κλίντον στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Νιου Χάμσαϊρ.

Οι ιρακινές και οι κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις με την επιχειρησιακή υποστήριξη των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει μία μεγάλη επίθεση στις περιοχές γύρω από τη Μοσούλη, που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Κατά τη διεξαγωγή της επιχείρησης αυτής έχουν ανακαταληφθεί περίπου 80 χωριά και μικρές πόλεις, από την έναρξη της επιθετικής ενέργειας στις 16 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζεται η προέλαση προς τη Μοσούλη.

Ο Τραμπ επανέλαβε την ίδια θέση κατά τη χθεσινή προεκλογική του εξόρμηση στη Φλόριντα. «Τώρα καθυστερούμε στη Μοσούλη. Ο εχθρός είναι πιο σκληρός απ’ ότι αρχικά νόμιζαν. Είχαν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Γιατί έπρεπε να τους πούμε ότι θα τους επιτεθούμε;» αναρωτήθηκε ο Τραμπ.

Η πολεμική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες, με το Ισλαμικό Κράτος να επιδιώκει επιθετικούς αντιπερισπασμούς σε διάφορες πόλεις και περιοχές, προκειμένου να χαλαρώσει την επιθετική πίεση που δέχονται οι δυνάμεις του, στη Μοσούλη.

pronews.gr

Related posts

Έτοιμη για ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας η ΕΕ

technical

AN ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε. Η ΤΟΥΡΚΙΑ

technical

Νέο ρεκόρ για τον Τραμπ. Δημιουργεί συνεχώς νέες θέσεις εργασίας

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy