Image default
Κόσμος

Τουρκία: Δεκάδες στρατιώτες υπό κράτηση για συμμετοχή στο πραξικόπημα

Σαράντα στρατιώτες από αεροπορική βάση στο Ικόνιο, στην Κεντρική Ανατολία, έθεσαν υπό κράτηση οι τουρκικές Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσαν την Πέμπτη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Εντάλματα προσωρινής κράτησης εκδόθηκαν εις βάρος άλλων 47 στρατιωτών από το Ικόνιο, μετέδωσε το ιδιωτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, στην τρίτη κατά σειρά ανάληψη δράσης της Άγκυρας εναντίον προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή και 100.000, ανάμεσά τους ανώτατοι στρατιωτικοί, έχουν αποπεμφθεί από τις θέσεις τους στις δυνάμεις ασφαλείας και τις δημόσιες υπηρεσίες ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν.

pronews.gr

Related posts

Ινδονησία: Σχεδόν 160 εχασαν την ζωη τους από τις φονικές πλημμύρες

Με γρήγορους ρυθμούς κατασκευάζεται η τουρκική εθνική μειονότητα

ExnetΗellas

Η ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy