Image default
Αθλητισμός

Ι.Σαββίδης: «Έπρεπε να είχαμε πουλήσει τον Αθανασιάδη»

Τα όσα είπε στην τετράωρη ομιλία του στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Δικεφάλου, ανέλυσε όλα
όσα έγιναν στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία του συλλόγου.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κομμάτι που μίλησε για τον Κλάους, αλλά και τους Λούκας Πέρεθ και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Δείτε χαρακτηριστικά το απόσπασμα αυτό:

«Έχω μια εντύπωση ότι η πόλη έχει μέσα της τον ιό της χαλάρωσης και της νυχτερινής ζωής. Αλλά ταυτόχρονα έχουμε και επιτυχίες σε αυτή την κατεύθυνση.
Τι από αυτά είναι πιο σημαντικό είναι δύσκολο να πω.
Είναι η απόκτηση του Μακ σε ένα χαμηλό ποσό και μια επιτυχημένη πώληση ή η χρησιμοποίηση ενός έξυπνου μοντέλου όσον αφορά τον Λούκας;

Εγώ θεωρώ ότι και τα δυο είναι οι πράξεις ενός συλλόγου προορισμένου για ψηλά.
Δεν θα σπαταλήσω το χρόνο σας διηγούμενος πως έγιναν αυτά.
Μεταξύ άλλων όταν δεν υπάρχει μια καλή δουλειά από το αθλητικό τμήμα, κάποια πράγματα έρχονται από τον ουρανό.

Το ποσοστό μεταπώλησης του Λούκας, ήρθε από τον ουρανό. Εγώ είπα σαν ιδέα να βάλουμε αυτόν τον όρο, μπορεί και να μας αποφέρει κάτι.
Όμως αυτές οι αποφάσεις δεν πρέπει να έρχονται τυχαία, αλλά να είναι σωστά προετοιμασμένες από το αθλητικό τμήμα. Θα μπορούσαμε να βάλουμε και 40 και 50%. Αλλά όλα αυτά ήταν συναισθηματικές αποφάσεις.

Εγώ από τη μια δεν ήθελα να φύγει ο Λούκας, αλλά από την άλλη καταλάβαινα ότι ή θα πρέπει να τον πουλήσουμε δοκιμάζοντας να βγάλουμε αρκετά χρήματα ή θα παίζει έτσι που στο τέλος θα τον πληρώσουμε κιόλας για να φύγει γιατί αυτός ήθελε να πάει σπίτι του.

Εγώ υπολόγισα ότι εκείνη τη στιγμή η Λα Κορούνια μπορούσε να πληρώσει 1,5 εκ, όσα περίπου δώσαμε για να τον αποκτήσουμε.
Όταν πουλάς στην ίδια τιμή που αγόρασες δεν είναι σωστό. Αν πρόσφεραν 2,5 εκατομμύρια θα τον πουλούσαμε αμέσως και τελικά καλώς δεν μπορούσε γιατί βάλαμε αυτόν τον όρο.
Όλα αυτά τα λέω για να αναδείξω πόσο σημαντικό είναι να δουλεύεις οργανωμένα και με σχέδιο και πόσο δύσκολα είναι να δουλεύεις όταν δεν υπάρχει ένας αλγόριθμος επιλογής σωστών αποφάσεων και απλά λειτουργείς με συναίσθημα.

Τότε όταν θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τον Αθανασιάδη, εγώ έλεγα ότι δεν μπορώ να τον πουλήσω γιατί μου αρέσει. Κι αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος.
Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ σαν οπαδός και ακόμα αφότου έγινα βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ παραμένω οπαδός και αυτό δεν είναι σωστό.
Είναι ένα λάθος που αντιλαμβάνομαι.
Αλλιώς θα συμπεριφερόμουν ως μάνατζερ, αλλά ως φίλαθλος δεν μπορώ.
Αν δεν ήμουν οπαδός ίσως δεν θα έφερνα και τον Μπερμπάτοφ.
Αλλά και ως μάνατζερ πίστευα ότι αυτός θα φέρει πίσω τα λεφτά του και νομίζω ότι και εμείς βοηθήσαμε για να μη γίνει αυτό.
Είναι μαθήματα που παίρνουμε στη ζωή μας».

blablaworldnews.blogspot.gr

Related posts

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε Μίριτσα και τώρα είναι στην αναζήτηση για ένα δεκάρι

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Να τελειώσει αυτός ο πόλεμος που ξεκίνησαν οι ηλίθιοι, εγώ δεν είμαι δειλός»

vetapa.exnet

Euroleague: Ποιά ομάδα θα πάει !

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy