Image default
Κόσμος

ΘΑ «ΜΑΤΩΣΟΥΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ

Εβδομάδες ή «ενδεχομένως περισσότερο» είναι πιθανόν να διαρκέσει η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσε ο Στίβεν Τάουνσεντ, νέος διοικητής του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπάντρι ανακοίνωσε τη νύκτα την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών από τον Ιούνιο 2014.

«Η μάχη προδιαγράφεται μακρά και δύσκολη, αλλά οι Ιρακινοί έχουν προετοιμασθεί και βρισκόμαστε στο πλευρό τους», τόνισε ο Τάουνσεντ.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ δεν κρύβει τη μεγάλη του ανησυχία για την ασφάλεια του πληθυσμού της Μοσούλης μετά την έναρξη της επιχείρησης. «Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για την ασφάλεια 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων που ζουν στη Μοσούλη… Οι οικογένειες είναι εκτεθειμένες στον ακραίο κίνδυνο να παγιδευθούν ανάμεσα σε αντίπαλα πυρά ή να γίνουν στόχος ελεύθερων σκοπευτών», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις, Στίβεν Ο’Μπράιεν.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που απαρτίζεται από περισσότερες από 60 χώρες, πολεμά τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ. Ο συνασπισμός διεξάγει κυρίως αεροπορικές επιδρομές και προσφέρει εκπαίδευση, όπλα και εξοπλισμό στις τοπικές δυνάμεις, ενώ χιλιάδες στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ, κυρίως σε εκπαιδευτικές αποστολές. Σύμφωνα με τον Στίβεν Τάουνσεντ, ο συνασπισμός έχει οπλίσει και εκπαιδεύσει περισσότερους από 54.000 στρατιωτικούς των ιρακινών δυνάμεων.

bangladeshnews.gr

Related posts

ΧΙΛΑΡΙ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ «ΟΠΛΟ»… ΑΛ ΓΚΟΡ

technical

Πέτσας για τη δήλωση «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»: Διαστρεβλώθηκε η αλήθεια

Υεμένη: Στους 60 νεκρούς ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη Σανάα

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy