Image default
Θρησκεία

Με τιμές αρχηγού κράτους από την Πάρο στον Πειραιά η εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής (φωτό)

Με τιμές αρχηγού κράτους αναχώρησε το πρωί της Κυριακής, με κανονιοφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, η οποία θα εκτεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά.

Πλήθος Παριανών συνόδευσαν κατόπιν παράκλησης και δέησης προς στη Θεοτόκο, την λιτανευτική πομπή αναχώρησης της εικόνας, λίγο πριν την επιβίβασή της στο πολεμικό πλοίο.

Δεκάδες αλιευτικά σκάφη παρέμειναν γύρω από το πολεμικό πλοίο, το καράβι της γραμμής σφύριζε πανηγυρικά αναμένοντας την αναχώρηση της εικόνας. Η πομπή που κατέληξε στο λιμάνι της Παροικίας ξεκίνησε από την εκκλησία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Η εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, στην οποία απεικονίζεται η Θεοτόκος βρεφοκρατούσα, καλύπτεται από σπάνιας τέχνης επαργύρωση και κοσμείται από λίγες πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια. Έχει μεταφερθεί εκτός Πάρου για προσκυνηματικούς λόγους, άλλη μια φορά και συγκεκριμένα το 1994, στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης.

SONY DSC
pronews.gr

Related posts

Ποιος ήταν ο Άγιος Παΐσιος;

technical

Σε πόσες κατηγορίες χωρίζει η Εκκλησία τους Αγίους και γιατί;

technical

Τα είχε προβλέψει όλα ο Μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy