Image default
Κόσμος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ» ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

Αντιδράσεις προκάλεσαν στη Λευκωσία οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, περί τελευταίας ευκαιρίας στο Κυπριακό.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή είναι η στιγμή επανένωσης» της Κύπρου και πως «αν αυτή χαθεί δεν θα υπάρξει άλλη», προσθέτοντας πως η σημερινή γενιά «πρέπει να λύσει αυτό που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σχολίασε ότι «τέτοιου είδους προσεγγίσεις περί τελευταίας ευκαιρίας δεν δίνουν προστιθέμενη αξία στον διάλογο που διεξάγεται».

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι τέτοιες αναφορές δεν λειτούργησαν βοηθητικά, ούτε στη διαδικασία ούτε στον τρόπο αντιμετώπισης, από πλευράς των πολιτών, στο σχέδιο Ανάν, που τέθηκε στο δημοψήφισμα το 2004.

Επισήμανε δε ότι όσο περνά ο καιρός, τα τετελεσμένα της κατοχής παγιώνονται και η προσπάθεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γίνεται πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εκείνο που έχει σημασία είναι όλοι να συμβάλουν ουσιαστικά στο να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο λύσης, που να σέβεται τις αρχές και αξίες της ΕΕ και να είναι συμβατό με το κεκτημένο.

Επίσης, χαρακτήρισε αρνητικότατη εξέλιξη την συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και «ΤΔΒΚ» για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές, αναφέροντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν, ούτε βοηθούν την διαδικασία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι μια τέτοια εξέλιξη, «ενισχύει περισσότερο την εξάρτηση των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία και είναι κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει και τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους».

«Είτε θα εργαστούμε για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό είτε θα καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα που στην καλύτερη των περιπτώσεων για τους Τουρκοκυπρίους, θα είναι η πλήρης ενσωμάτωσή τους στην Τουρκία», κατέληξε.

bangladeshnews.gr

Related posts

Αποκαλύψη των Ρώσων για τα σχέδια των Αμερικανών για την Ελλάδα

ExnetΗellas

ΘΑ «ΜΑΤΩΣΟΥΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ

technical

Ινδία: Δίχτυ στον Γάγγη μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy