Image default
Κόσμος

ΤΑ «ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΑΝ» ΞΑΝΑ ΧΙΛΑΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

ΤΑ «ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΑΝ» ΞΑΝΑ ΧΙΛΑΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

Με αλληλοκατηγορίες και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις διεξήχθη η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.

Το ντιμπέιτ ξεκίνησε χωρίς την τυπική χειραψία μεταξύ της Κλίντον και του Τραμπ στις 4:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν μεταξύ άλλων τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους για τους μουσουλμάνους, τα σχέδιά τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το κόστος της ιατρικής περίθαλψης και την κενή θέση στον Άρειο Πάγο.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία ξεκίνησαν να απαντούν στις ερωτήσεις επιθετικά, αλλά κρατώντας τον τόνο της φωνής τους χαμηλά. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι σέβεται τις γυναίκες και ότι όσα ακούστηκε να λέει στο επίμαχο βίντεο ήταν απλώς μια συζήτηση ανδρών στα αποδυτήρια. «Δεν είμαι περήφανος για όσα είπα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η υποψήφια των Δημοκρατικών ανέφερε ότι με άλλους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους διαφωνούσε, αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησε την ικανότητά τους να υπηρετήσουν ως πρόεδροι. «Ο Τραμπ είναι διαφορετική περίπτωση και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος», υποστήριξε.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, για τους μουσουλμάνους, για τους ισπανόφωνους, τους μετανάστες, αλλά και τους αιχμάλωτους πολέμου. Παράλληλα, τόνισε ότι οι διαφωνίες της δεν έχουν να κάνουν με τους υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά με τον ίδιο.

Η Χίλαρι Κλίντον δεσμεύθηκε ότι θα κινηθεί άμεσα για τον διορισμό ανώτατου δικαστή, ενώ τόνισε ότι επιθυμεί ένα Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο θα υποστηρίζει τα δικαιώματα στην άμβλωση, αλλά και τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Δήλωσε ακόμη ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Κίνα δεν έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των ΗΠΑ, στο χάλυβα, αλλά και σε άλλα ζητήματα του διεθνούς εμπορίου. Παραδέχτηκε επιπλέον τις αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών τιμών πετρελαίου, για την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε από την πλευρά του ότι «δεν του αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν». Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί οι στρατηγοί δεν μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη.

Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Πενς, δεν έχουν συζητήσει για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, τονίζοντας ότι ο ίδιος «διαφωνεί» με τις απόψεις του υποψηφίου αντιπροέδρου του.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα διορίσει έναν ανώτατο δικαστή, «στο πρότυπο» του δικαστή Άντονιν Σκαλία.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δεσμεύθηκε ότι θα φέρει πίσω στις ΗΠΑ τις ενεργειακές εταιρείες κι ότι αυτές θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να συμμετέχουν στη μείωση του εθνικού χρέους, αλλά και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού. Παράλληλα, τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η αναμέτρηση έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του. Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.

Σε δηλώσεις της στη συνέχεια στο αεροσκάφος της προεκλογικής της εκστρατείας, η Κλίντον εξέφρασε την έκπληξή της για τη «χιονοστιβάδα ψευτιάς» του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησής τους.

bangladeshnews.gr

Related posts

Οικονόμου για Τσαβούσογλου: Ρητορικοί παροξυσμοί για εσωτερική κατανάλωση

Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις στα Πολιτικά της Εύβοιας

Τα κανάλια CNN και NBC πλήρωσαν 35.000 δολάρια το καθένα για την δημιουργία επεισοδίων στο Καπιτώλιο !!!

Αλέξανδρος

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy