Image default
Κόσμος

Δύο Τούρκοι εφοπλιστές ζητούν άσυλο!

Δύο Τούρκοι εφοπλιστές ζητούν άσυλο!

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει ότι οι συλληφθέντες πέρασαν (μαζί με άλλους τρεις) τον Εβρο μεταφέροντας μία
βαλίτσα γεμάτη χρήματα

Από τον Γιώργο Τραπεζιώτη

Αλλοι πέντε Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Ελλάδα, αφού εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τον Εβρο, μεταφέροντας μαζί τους μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα, ανέφεραν χθες δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, με την Ελληνική Αστυνομία, ωστόσο, να φέρεται ότι διέψευδε την πληροφορία πως οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους ήταν ένας γιατρός και δύο εφοπλιστές, μετέφεραν μαζί τους μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική «Sabah», «οι πέντε Τούρκοι συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα την περασμένη Πέμπτη» και, όπως σημείωνε το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «πρόκειται για ένα ζευγάρι, ένα παιδί και δύο ενήλικες άντρες».
Η «Sabah» δεν παρέλειπε, βέβαια, να υπογραμμίσει ότι «πρόκειται για άτομα που σχετίζονται με το τάγμα του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν», τα οποία πρόκειται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Την ίδια ώρα, η «Hurriyet» παρουσίαζε το θέμα λίγο διαφορετικά, καθώς έγραφε ότι οι πέντε συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές αφού πέρασαν παράνομα με φουσκωτό σκάφος τον Εβρο.

Νέες διώξεις

Πίσω στην Τουρκία, για ακόμη μία μέρα χθες συνεχίζονταν οι διώξεις των αντιφρονούντων.
Οπως μετέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν 55 μέλη του στρατού και της υπηρεσίας πληροφοριών, τα οποία φέρεται ότι σχετίζονται με τον Γκιουλέν και το δίκτυό του, παράγοντες που η Αγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Συνολικά, με βάση όσα μετέδιδε χθες το πρακτορείο Anadolu, η αστυνομία διεξήγαγε επιχειρήσεις σε 31 επαρχίες, αφού εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για συνολικά 101 υπόπτους.

Παράλληλα χθες, όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, η Αγκυρα διέταξε την αποστράτευση 540 στελεχών από τις δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, καθώς και αυτοί φέρεται ότι συνδέονται με το δίκτυο Γκιουλέν.
Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν δεν δείχνει διατεθειμένος να υποχωρήσει στο μέτωπο του πολέμου που έχει ανοίξει με τους γκιουλενιστές – τους οποίους ήδη έχει συστήσει ως «εχθρούς της Τουρκίας».
Πατώντας ακριβώς πάνω σε αυτό, βρίσκει την πρόφαση να παρατείνει για άλλες τρεις εβδομάδες την τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα. «Φυσικά στόχος μας είναι να εξαλειφθεί η απειλή εναντίον της συνταγματικής τάξης, των βασικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών το συντομότερο δυνατό, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» δήλωνε χθες χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας Ζουχτού Αρσλάν, τασσόμενος, βέβαια, υπέρ των πρακτικών που έχει υιοθετήσει η Αγκυρα προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην ομαλότητα.
Οπως την εννοεί, βέβαια, ο σουλτάνος.

blablaworldnews.blogspot.gr

Related posts

Β. Κορέα : H δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρνει κυρώσεις από τις ΗΠΑ

victoria.exnet

Μενέντες: ”πετάει” το μπαλάκι στον Biden, καθώς τον ”καλεί” να πάρει μία σημαντική απόφαση, να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων

Η ανιστόρητη συμμαχία και η σημασία της Ελλάδας

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy