Image default
Εθνικά Θέματα

Όχι στα «προσφυγόπουλα» και από το σύλλογο γονέων Αλεξάνδρειας Ημαθίας (video).

ληθαίνουν οι φωνές αντίστασης στην παράδοση της χώρας μας σε αλλοεθνείς. Σε έκτακτη συνέλευση οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρεια αποφάφισαν πως δεν
δέχονται την φοίτηση “προσφυγόπουλων” στο σχολείο τους, ύστερα από πλήθος άλλων σχολείων, όπως στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης.
Σύμφωνα με το emvolos.gr, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, παρουσία αρκετών γονέων, των διευθυντών των σχολείων και του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε περί του τι προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας, ζητήθηκε από το σύνολο των γονέων που παραβρέθηκαν η προφορική τους επιλογή.
Το αποτέλεσμα ήταν η σχεδόν ομόφωνη απόφαση (πλην τεσσάρων θετικών) της άρνησης υποδοχής προσφύγων μαθητών στα εν λόγω σχολεία..
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε πως η οριστική απόφαση για το ποιο σχολείο τελικά θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες – μαθητές, θα παρθεί από το υπουργείο Παιδείας.
Οι Έλληνες γονείς έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα “παιδιά” αύριο θα είναι “μεγάλοι” με όποια προβλήματα μπορεί να σημαίνει αυτό για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα εν γένει.
blablaworldnews.blogspot.gr

Related posts

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Για πρώτη φορά συμμετείχαν τα Ρafale

Kostas Ermes

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι προσπάθειες εντοπισμού του κυβερνήτη του μοιραίου phantom

Kostas Ermes

Ο 9χρονος που θέλει να αποδείξει αν… υπάρχει ο Θεος!

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy