Image default
Κόσμος

TOYΡΚΙΑ ΠΡΟΣ Ε.Ε. : ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ

Η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ε.Ε., που έχει σκοπό να ανακόψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, αν δεν πάρει την απελευθέρωση της βίζας που της έχει υποσχεθεί η Ευρώπη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομέρ Τσελίκ.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Τουρκία είναι προσηλωμένη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο και ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Από την Άγκυρα, όπου βρίσκεται, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη συμφωνία για την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίων για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε., προσθέτοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα θα πρέπει ακόμη να ικανοποιήσει κάποια σημεία αναφοράς προτού εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο επίτροπος είπε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία να εκπληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου «πολύ σύντομα», χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

bangladeshnews.gr

Related posts

Πρόωρες εκλογές για τη Μεγάλη Βρετανία

technical

Περίεργα παιχνίδια απο τις τούρκικες μυστικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα

ExnetΗellas

Η Β.Κορέα έτοιμη για νέα πυρηνική δοκιμή

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy