Image default
Εθνικά Θέματα

«Σκοτώστε μας θα παρακαλάνε»… Οι θαυμαστές του Ερντογάν με τα ελληνικά ονόματα

Λίγες ώρες πριν εκτοξεύσει το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών τις νέες απειλές τους εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για το ζήτημα της ΑΟΖ και ειδικά του οικοπέδου 6, διαβάζαμε σε διαδικτυακή τοποθέτηση Κύπριου πολίτη πως «χάριτας οφείλομεν εις τον Ερντογάν που κατάφερε να αποτρέψει το πραξικόπημα του τουρκικού στρατού και να σώσει την Κύπρο».

Καλά που δεν έγιναν και δεήσεις στους ναούς και παννυχίδες για να μην επικρατήσει το πραξικόπημα και για να νικήσει ο Ερντογάν και η «δημοκρατία».

Σώθηκε η Κύπρος λοιπόν, αλλά ήλθε η δήλωση για την ΑΟΖ και ελπίζω να προσγείωσε κάποιους από τους ένθερμους θιασώτες της κυοφορούμενης λύσης που κάνουν συνεχώς εκστρατείες για «την ανάπτυξη και εμπέδωση κουλτούρας λύσης ανάμεσα στον λαό» και μας «αφοπλίζουν» τάχα ερωτώντας: «Μα αν δεν συνομιλούμε με τον Ερντογάν, με ποιον θα συνομιλούμε;»

Εξ ανάγκης, επαναλαμβάνουμε συχνά πως δεν είμαστε εναντίον της λύσης, διότι καθημερινά σπεύδουν τα ερντογανικά χαλκεία να μας κατηγορούν ως λυσοφοβικούς. Θέλουμε λύση και ουδείς Κύπριος πολίτης τάσσεται εναντίον της λύσης.

Αλλά δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ούτε τη σημερινή Τουρκία, ούτε τον Ερντογάν.

Γιατί αντιπροσωπεύουν ένα εγκληματικό συνδικάτο ισλαμοφασιστών που εγκολπώθηκε και κατέκτησε το βαθύ τουρκικό κράτος, διεκδικεί τη μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό βιλαέτι και βήμα-βήμα υλοποιεί τους στόχους του, μη διστάζοντας καθόλου ως προς τις μεθοδεύσεις.

Το πογκρόμ διώξεων, κατατρομοκράτησης, εκτελέσεων και συλλήψεων στο οποίο έχει προβεί το καθεστώς μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος είναι άνευ προηγουμένου και υποδεικνύει, αλλά και αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, με ποιους τέλος πάντων συνομιλούμε, ποιους μας καλούν να εμπιστευθούμε, ποιοι θα είναι οι προστάτες των συνεταίρων μας στο ομοσπονδιακό μας κράτος, ποια χώρα στηρίζουμε να ενταχθεί στην ΕΕ. Αποτροπιασμό προκαλεί η ανάλγητη και απάνθρωπη δήλωση του Τούρκου υπουργού οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί με την οποία απειλεί με φρικτά βασανιστήρια τους συλλαμβανόμενους Τούρκους στρατιωτικούς που έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Η δήλωση πέρα από τους εφιαλτικούς συνειρμούς που προκαλεί σε κάθε Έλληνα της Κύπρου, καθώς συνειδητοποιεί για πολλοστή φορά τη συμπεριφορά του τουρκικού στρατού στους Έλληνες αιχμαλώτους που βρίσκουμε σε μαζικούς τάφους και πηγάδια, προκαλεί αποτροπιασμό και φρίκη σε κάθε άνθρωπο σ΄ ολόκληρο τον κόσμο. Ως γνωστόν, οι τουρκικές δυνάμεις συνέλαβαν προ εβδομάδος, ομάδα στασιαστών καταδρομέων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του προέδρου Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε πως «οι πραξικοπηματίες θα μετανιώσουν πικρά για την προσπάθειά τους να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία και ότι οι συνωμότες δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν. Δεν θα ακούσουν ξανά ανθρώπινη φωνή. Σκοτώστε μας θα παρακαλάνε».

Προφανώς αυτήν τη «δημοκρατία» που ευαγγελίζεται ο Ζεϊμπεκτσί είναι που επιχείρησαν να καταλύσουν οι πραξικοπηματίες και τις αρχές και αξίες αυτής της «δημοκρατίας» θέλει ο Ερντογάν να επιβάλει και στη συμφωνία για το Κυπριακό.

Η δήλωση Ζεϊμπεκτσί, έγινε στο πρακτορείο ειδήσεων Dogan, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης κατά του πραξικοπήματος στην πόλη Ουσάκ.

Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα αλλά εκφράζουν ένα γενικότερο κλίμα εκδίκησης και ρεβανσισμού που θα οδηγήσει σε εγκλήματα ανάλογα των διεξαχθέντων από τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο το 1974.

Η πρόθεση επαναφοράς της θανατικής ποινής, οι συλλήψεις δημοσιογράφων και ακτιβιστών, οι διώξεις εναντίον των επιχειρηματιών με φιλελεύθερες απόψεις, η ένταση του πολέμου εναντίον των Κούρδων, η μη κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου και οι απειλές ότι δεν θα εφαρμοστεί (που ούτως ή άλλως δεν εφαρμόζεται), η συμφωνία για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, το γεγονός ότι εσχάτως έχει ενταθεί και πάλι η διοχέτευση προσφύγων στην Ελλάδα αλλά και η έναρξη ανάλογης «επιχείρησης» εναντίον της Κύπρου, κάθε άλλο παρά αισιοδοξία δημιουργούν.

Είναι γι΄ αυτό λοιπόν που πιστεύω πως ορθά έπραξε η Σουηδία και δεν έστειλε πίσω στην κόλαση τους φυγάδες πραξικοπηματίες, αιτητές πολιτικού ασύλου, δεδομένου ότι η επιστροφή τους στην Τουρκία σημαίνει ουσιαστικά θάνατο. Ας το σκεφθεί καλά λοιπόν και η ελληνική κυβέρνηση το τι θα πράξει για τους καταφυγόντες στην Ελλάδα και αιτήσαντες πολιτικό άσυλο στρατιωτικούς.

Εμείς, καλού-κακού ας στείλουμε κανένα γράμμα στον Μπαν-Κι-Μουν, μπας και κάνει κάτι ώστε να συνετίσει την Τουρκία για να πάψει να μας απειλεί.
Και ας διαβεβαιώσουμε ξανά την Τουρκία ότι θα παραμείνουμε οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της ένταξής της στην ΕΕ μπας και μαλακώσει λίγο και κάνει πιο ροζ τις κόκκινες γραμμές της.
blablaworldnews.blogspot.gr

Related posts

Μάκης Καμζέλης Ελληνική λύση. Πείτε όχι σ’ αυτούς που σας τα πήραν όλα

Kostas Ermes

Σήμερα στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του Α.Τσίπρα με τον Ζ.Ζάεφ για το Σκοπιανό

victoria.exnet

Εμπλοκή στο Αιγαίο

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy