Image default
Κόσμος

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ: ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε επιστολή στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τον τουρκικό στρατό.
Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται την ημέρα που Ισραήλ και Τουρκία προχώρησαν σε πλήρη αποκατάσταση των σχέσεών τους, έξι χρόνια μετά το Mavi Marmara.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν σημείωσε ότι ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ρώσου πιλότου, σημειώνοντας στην επιστολή: «Ελπίζουμε να μας συγχωρέσουν».

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν σημείωσε ότι ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη σε επιστολή του στον Πούτιν.

Ο Ερντογάν κάλεσε τον Πούτιν να αποκαταστήσουν Τουρκία και Ρωσία τις παραδοσιακές φιλικές τους σχέσεις, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και τόνισε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να λάβουν χωρίς καθυστέρηση τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι στην επιστολή του προς τον Πούτιν ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία δεν είχε ποτέ την επιθυμία ή την πρόθεση να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα κατά του Τούρκου που κατηγορείται για τον θάνατο του ρώσου πιλότου.

Ο Ερντογάν φέρεται να εξέφρασε τη θλίψη του για τον πόνο της οικογένειας του πιλότου «από τα βάθη της καρδιάς του» -σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού τον περασμένο Νοέμβριο στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα. Ο ρώσος πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι οι κυρώσεις αυτές δεν θα αρθούν, εκτός και εάν ο Ερντογάν απολογηθεί για το συμβάν

bangladeshnews.gr

Related posts

Δείτε ολόκληρο το δίκτυο των “μαύρων” επιχειρήσεων της CIA στην Ελλάδα

ExnetΗellas

ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΠΩΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

technical

Αποζημείωση μόνο 165 εκ. θα δοθεί σε 12 χώρες λόγω του ρωσικού εμπάργκο

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy