Image default
Κόσμος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!Αυτά συμβαίνουν στα νησιά μας και δε μιλάει κανείς…

Το exitpolls πιστό στις αρχές του, σας παραθέτει τις πληροφορίες που συγκέντρωσε από τα νησιά μας, την Ελλάδα των θαλασσίων συνόρων μας, που είναι γεμάτη με πρόσφυγες και μετανάστες.

Καταρχάς θα σας παραθέσουμε την τραγική κατάσταση των ταγμάτων εθνοφυλακής. Ασκήσεις που θα γίνονταν μηχανοκίνητα, μετατρέπονται σε πορείες για να μην καταναλωθούν καύσιμα. Οι στρατιώτες υποχρεωτικά εξοδούχοι, για να μη χρειάζεται ο στρατός να τους ταΐσει. Ασχέτως της οικονομικής κατάστασης του στρατιώτη, πρέπει να βγει. Το δε φωτοτυπικό χαρτί; Πολυτέλεια! Ακόμα και το χαρτί για τα δυναμολόγια είναι δυσεύρετο. Οι προεκλογικές εξαγγελίες του Υπουργού Αμύνης για πληρέστερη επάνδρωση της εθνοφυλακής, έμειναν αυτό. Εξαγγελίες. Απλά τα ‘βύσματα’ της προηγούμενης κυβέρνησης, άλλαξαν με της τωρινής. Ευτυχώς που ο στρατός μας διαθέτει υψηλού επιπέδου αξιωματικούς που κάνουν, ό,τι περνά από το χέρι τους και κρατούν το αξιόμαχο του στρατού, αλλά και το φρόνημα των ενόπλων σε υψηλότατο επίπεδο.

Στο θέμα των καταυλισμών προσφύγων-μεταναστών… οι κάτοικοι κάνουν λόγο για γκέτο. Λένε πως όταν πέφτει το σκοτάδι, το ελληνικό κράτος είναι απόν.

Η συνύπαρξη διαφορετικών εθνικοτήτων σε ένα στρατόπεδο δημιουργεί εντάσεις, προστριβές και εν τέλει τσακωμούς που καταλήγουν ακόμα και σε μαχαιρώματα. Οι οικογενειάρχες πρόσφυγες, φοβούνται να αφήσουν τις γυναίκες τους απροστάτευτες έστω και για λίγο, υπό το φόβο ενός πιθανού βιασμού. Ευτυχώς ωστόσο, και πρέπει να αναγνωριστεί, το κράτος μερίμνησε και τα ‘ασυνόδευτα’ παιδιά, βρίσκονται σε ξεχωριστούς χώρους από το γενικό πληθυσμό. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί.

Όπως είπαμε και πιο πάνω δεν είναι όλες οι εθνικότητες το ίδιο. Υπάρχουν συγκεκριμένες εθνικότητες, οι οποίοι κυκλοφορούν πάντα σε μεγάλες ομάδες (τουλάχιστον των 10 ατόμων) και οι οποίοι προχωρούν σε παραβατικές πράξεις. Ληστείες, παρενόχληση γυναικών στο δρόμο, πώληση ναρκωτικών… Μάλιστα ένας συμπολίτης μας, αποκάλυψε ότι είδε μέσα σε σούπερ-μάρκετ την προσπάθεια πώλησης ναρκωτικών. Για να γίνει αντιληπτό το ποιόν αυτών των ανθρώπων σας τονίζουμε πως όταν, στην αρχή της κρίσης, πήγαιναν γυναίκες των ΜΚΟ για να βοηθήσουν, τις προπηλάκιζαν είτε επειδή φορούσαν φούστα, είτε επειδή ήταν ασυνόδευτες. Σε κάποιες περιπτώσεις πετούσαν και πέτρες σε αυτές, ακόμα και μικρά παιδιά.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Ειδικά οι Σύροι, που έχουν προσπαθήσει να μάθουν ελληνικά και κάποιοι τα κατάφεραν. Σε συγκεκριμένο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου μάθαμε ότι έχουν προσληφθεί και κοπέλες Σύρες, από γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, που μιλούν ελληνικά και αγγλικά. Έχουν νοικιάσει σπίτια και προσπαθούν να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία. Γι αυτό άλλωστε και οι ντόπιοι δείχνουν διαφορετική στάση απέναντι τους, σε σχέση με άλλες μουσουλμανικές εθνικότητες.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι η ξενιτιά είναι άσχημη. Όπως όμως επικαλούνται την ανθρωπιά μας, κάποιοι από αυτούς, αντιστοίχως πρέπει και αυτοί να τηρούν τους νόμους του κράτους που τους φιλοξενεί. Ελπίζουμε ότι το κράτος μας, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του προσφυγικού. Για το δε στρατό. Απλά να πούμε ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που υπηρετούν, με αντίξοες συνθήκες, στα σύνορα και μας προστατεύουν…

voicenews.gr

Related posts

Όλα έτοιμα για τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ

technical

Επέτειος 1821: Το μήνυμα Πούτιν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αποκαλύψεις των Ρώσων σχετικά με το τι σχεδίαζε η Αμερική για την Ελλάδα

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy