Image default
Κόσμος

Έλληνες της Βρετανίας μιλούν για το δημοψήφισμα

Brexit ή Βremain; Λίγες ώρες απέμειναν για τους Βρετανούς προκειμένου να επιλέξουν την αποχώρηση ή την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στον απόηχο της δολοφονίας της Τζο Κοξ και των
τελευταίων δημοσκοπήσεων, οι ψηφοφόροι σε Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία καλούνται αποφασίσουν για την επόμενη μέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Έλληνες της Βρετανίας μιλούν στο Real.gr για το αυριανό (23/06) δημοψήφισμα, κάνουν τις εκτιμήσεις τους για το αποτέλεσμα της κάλπης και το τι θα επιφυλάσσει το μέλλον.
«Θα μπορούσα να σκεφτώ την πιθανότητα επιστροφής στην πατρίδα»
Η Γλυκερία Σκαμάγκη, 29 χρόνων, λέκτορας φυσιοθεραπείας στο Κόβεντρι, υποστηρίζει πως οι Άγγλοι δεν γνωρίζουν τις αλλαγές που θα φέρει στη ζωή τους ένα Brexit, αλλά και τι θα συμβεί στην περίπτωση του Bremain.
«Οι περισσότεροι από όσους τάσσονται υπέρ της εξόδου είναι είτε άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που νιώθουν ότι η χώρα έχει χάσει τις ρίζες και τον πολιτισμό της, είτε είχαν ψηφίσει το 1974 στο δημοψήφισμα για ένταξη στην Κοινή Αγορά και τώρα είναι απογοητευμένοι από την γραφειοκρατία της Ευρώπης.
Επίσης, αρκετοί ανήκουν στις χαμηλότερες τάξεις και νιώθουν πως οι μετανάστες τους “παίρνουν” επιδόματα και θέσεις εργασίας», αναφέρει.
Θεωρεί, δε, ότι ένα «διαζύγιο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ωφελήσει τη Γηραιά Αλβιώνα:
«Η εκπαίδευση θα πληγεί, μιας και θα σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις για έρευνα, τα δίδακτρα θα αυξηθούν πολύ για τους πολίτες της ΕΕ και το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) θα ιδιωτικοποιηθεί και ας λένε το αντίθετο».
Πώς θα επηρεάσει, όμως, την ίδια μία αποχώρηση της Βρετανίας από την Ενωση;
«Εμείς που δουλεύουμε πάνω από 5 χρόνια εδώ, δεν θα επηρεαστούμε άμεσα, ακόμα και αν ζητηθεί βίζα ή περισσότερα έγγραφα για παραμονή στo Hνωμένο Βασίλειο», λέει, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσα να σκεφτώ την πιθανότητα της μετακίνησης σε άλλη χώρα ἠ της επιστροφής μου στην πατρίδα».

blablaworldnews.blogspot.gr

Related posts

Μόσχα σε Κίεβο: Θα σας ισοπεδώσουμε στο Ντονέτσκ

Ερντογάν: ρίχνει γέφυρες στον Μακρόν μέσω του ΝΑΤΟ

ΗΠΑ: πρόταση για την ειρήνευση στο Αφγανιστάν στις αρχές στην Καμπούλ και στους Ταλιμπάν

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy