Image default
Εθνικά Θέματα

κ. Κοτζιά, να διαβαστεί και το Ευαγγέλιο στην Αγιά Σοφιά του Αγίου Πνεύματος!

Για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη πως δεν είναι και τίποτα τραγικό να διαβάζεται το κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά δεν έχω πολλά να πω. Πρόκειται για καθαρή πολιτική βλακεία. Εκφράζει αυτή την απάθεια για τα εθνικά ζητήματα που χαρακτηρίζει τη «σαλονάτη αριστερά», η οποία ανέκαθεν εξέφραζε μια απέχθεια για κάθε τι που σχετιζόταν με το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία.

Βεβαίως, μετά το σάλο που ξέσπασε από αυτή την ανεκδιήγητη δήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις κι άρχισε τα διαβήματα και τις ανακοινώσεις, κάνοντας στο τέλος τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Διότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε αυτά απάντησε με ανακοίνωση που θέτει ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Δηλαδή «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…».

Η φοβική και συμπλεγματική πολιτική έναντι της Τουρκίας πάντα τέτοια αποτελέσματα θα έχει. Το αυτί του Ερντογάν πολύ δύσκολα «ιδρώνει» με επικλήσεις της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτά είναι ωραία για συνέδρια αργόσχολων πανεπιστημιακών στη Δύση.

Αντί, λοιπόν, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Νίκος Κοτζιάς να παριστάνει τον «αμέριμνο», καλό θα ήταν να πάρει λίγο πιο «ζεστά» το όλο θέμα και να ασκήσει μια πιο παραγωγική πολιτική, από τις «ετοιματζίδικες» ανακοινώσεις της διπλωματικής γραφειοκρατίας του Υπουργείου του.

Θα ήταν πολύ πιο έξυπνο και αποτελεσματικό, αντί κάθε φορά να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, να βγούμε ένα βήμα πιο μπροστά. Η ελληνική θέση πλέον δεν πρέπει να σταματάει στο ό,τι η Αγιά Σοφιάείναι ένα παγκόσμιο θρησκευτικό μνημείο. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί πως είναι ένα μνημείο που μπορεί να βοηθήσει στον διάλογο και τη συνύπαρξη των θρησκειών, τώρα που η παγκόσμια κοινότητα το έχει ανάγκη.

Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει συμβολικά αυτό και να έχει πραγματικά παγκόσμια απήχηση είναι ένας: Αφού έγινε ισλαμική τελετή και διαβάστηκε το κοράνι, τώρα πρέπει να γίνει και ορθόδοξη λειτουργία και να διαβαστεί το ευαγγέλιο.

Αυτό σημαίνει διάλογος και συνύπαρξη. Και θα ήταν πολύ σοφό εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να το αναδείξει, να το διεκδικήσει και να το πετύχει. Του Αγίου Πνεύματος, στις 20 Ιουνίου, είναι μια καλή ημερομηνία.
freepen.gr

Related posts

Παγκόσμιος ξεσηκωμός υπέρ της Ελληνικής Γλώσσας

technical

Δημόσιος υπάλληλος έλειπε απο τη δουλειά για 1000 μέρες μέσα σε 3 χρόνια

ExnetΗellas

Ο Γερμανός σφαγέας του Διστόμου κυκλοφορει ελεύθερος μέχρι και σήμερα!

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy