Image default
Εθνικά Θέματα

Συνεχείς οι παραβιάσεις των Τούρκων στην Κύπρο..!

Οι χαριεντισμοί Τσίπρα-Ερντογάν ανάγκασαν το Νίκο Αναστασιάδη να απομακρυνθεί από τη Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κων/πολη και άμεσα ξεκίνησαν και νέες τουρκικές παραβιάσεις στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Οι παράνομες τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις νότια και νοτιοδυτικά του Ακάμα, ουσιαστικά έχουν κλείσει τους κύριους άξονες πτήσεων από και προς τα δυτικά της Κύπρου. Παράλληλα η παραβίαση του εναερίου χώρου της Κύπρου είναι καθημερινή και συνεχής.

Οι παράνομες τουρκικές υπερ-πτήσεις μαζί με τις νόμιμες πολιτικές πτήσεις γέμισαν τον εναέριο χώρο της Κύπρου με τόσα πολλά αεροπλάνα, που για τη διαχείριση τους ανακλήθηκαν τα ρεπό και οι άδειες ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Για να μην υπάρξουν μάλιστα συγκρούσεις πολιτικών αεροσκαφών με τα στρατιωτικά τουρκικά, τα πολιτικά αεροσκάφη έκαναν μεγάλους κύκλους νοτίως της Κύπρου με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο χρόνος και το κόστος πτήσης.

Να τονίσουμε ότι οι ρωσικές ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα νοτιότερα της Κύπρου , αλλά εντός κυπριακού FIR, δεν επηρεάζει τις πολιτικές πτήσεις. Οι Ρώσοι δείχνουν το στοιχειώδη σεβασμό στις πολιτικές πτήσεις και στην κυπριακή κυριαρχία.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν τα αρμόδια ελληνικά υπουργεία και πως θα σχολιάσουν τις παραβιάσεις αυτές.

 

 

voicenews.gr

Related posts

Γεώργιος Κομνηνός Η αποφράδα μέρα για την Κύπρο

Kostas Ermes

Οι μάχες των διαδόχων και των επιγόνων του Μ.Αλεξάνδου:Οι άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας

ExnetΗellas

Δημοσκόπηση: “Όχι” στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία λένε 7 στους 10

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy